LEVEÄ LANTIO JA KAPEA VYÖTÄRÖ, MISTÄ ISTUVAT FARKUT? EIKÖ SOPIVAN KOKOISIA FARKKUJA LÖYDY MISTÄÄN?

Kuulostiko otsikko tutulta ja arkipäiväiseltä ongelmaltasi? Koetko, että sinun on vaikea löytää vaatekaupasta perusfarkkuja vakiokokoisena omalle vartalollesi? -Kyllä, se on monen ongelma. Et ole yksin.

Eri mallisten farkkujen sovitus ja farkkuostoksille lähteminen on ihan oma prosessinsa, se vaatii aikaa ja vaivaa jos ei valmiiksi tiedä mistä etsiä. Yleensä, kun löytää yhden paikan, josta löytää itselleen sopivan kokoisia ja istuvia farkkuja, niin sinne palaa yleensä aina uudestaan ja uudestaan. Edestakaisin erimallisten ja erikokoisten farkkujen riisuminen, etsiminen, pukeminen ja farkkuja myyvän liikkeen vaihtaminen on työlästä ja turhauttavaa.

ONKO SINUN VAIKEA LÖYTÄÄ VARTALOTYYPILLESI SOPIVIA JA OIKEANKOKOISIA FARKKUJA?

Meitä on moneen lähtöön, meitä on monen kokoisia ja mallisia. Toiset meistä on leveitä lantiosta ja toiset leveitä reisistä ja niin edelleen. Erilaisuus on rikkaus mutta välillä se koetaan haitaksi ja haasteeksi – etenkin vaateostoksilla. Niin sanotusti ihannevartaloille on vaatekaupoissa yllin kyllin vaatetta ja valinnanvaraa. Yleisimmät vaatteiden koot kaupoissa liikkuvat XS-L välillä, joten tästä kokohaarukasta poikkeaa moni ihminen. Kuulostaako tutulta?

"Tuntuuko, että kun ostat minkä tahansa vaatteen ja, missä tahansa koossa, niin se on aina liian iso yhdestä kohtaa ja liian tiukka toisesta kohtaa?"

Kyllä, näin käy useinkin. Etkä ole tämänkään ongelman äärellä yksin. Tämän takia oletkin saattanut netissä vaatteita ostaessa halukas mittailemaan itseäsi vähän joka kohdasta ja todeta farkkuostoksilla ”lantio L, vyötärö M,.. minkä koon valitsen? Pohjekin on aika leveä, mahdunkohan?”. Lopputuloksena olet ehkä sovittanut ja kokeillut niin monia farkkuja ja todennut, että luovutat. Ajatteletko, että vartalollesi on vaan mahdotonta löytää farkkuja? Haluaisit ehkä käyttää niitä, mutta ihanteellisia, istuvia, mutta ei puristavia farkkuja ei vain löydy.

 piece-of-jeans-farkut-musta-harmaat-xs-s-m-l-xl-xxl-farkkuja-netistä-verkkokaupasta-naiselliset-slimfit-farkut-mittatilaus-tilaustyönä-uniikit-persoonalliset-design-palafarkut-kierrätetystä-kierrätetys-farkusta-farkkukankaasta-ekologiset-farkut-ekologinen-valinta.


OLETKO SINÄKIN VÄSYNYT TUUNAILEMAAN VÄÄRÄNKOKOISIA FARKKUJASI?

Vartalotyyppejä on useita; omena, päärynä, tasapaksu, tiimalasi,..and list goes on. Leveyden lisäksi meitä on eri pituisia - pitkiä ja lyhyitä. Farkuissa lahkeen pituus on aika usein huono, eikö totta? Minusta ainakin on. Olen lyhyt, n. 158 cm pitkä, joten farkkujen lahkeiden pituudet on aina liian pitkät, ja joudun niitä itse aika usein tuunailemaan ja lyhentämään jos en halua lahjepussia kertymään nillkaani. Toinen ongelma koituu pitkille ihmisille, yli 180 cm, joiden on vaikea löytää itselleen tarpeeksi pitkiä lahkeita. Yleensä farkkuen lahje loppuu pitkillä ihmisillä jo pohkeen ja nilkan puoliväliin. Lahkeenpituudet onkin vakiokoisissa vaatteissa määritelty usein näiden mittojen väliin. Naisen ihannepituutena saatetaankin pitää tänä päivänä noin 165 cm.

MINKÄ TAKIA SINUN ON VAIKEA LÖYTÄÄ SOPIVAN KOKOISIA FARKKUJA?

Mikä on sinun isoin ongelmasi farkkuostoksilla?

  1. Kun lantio on sopiva, niin vyötärö on aivan liian iso
  2. Farkut ovat lahkeista liian pitkät
  3. Farkkujen lahkeet ovat liian lyhyet
  4. Farkut eivät istu reisistä tai pohkeista
  5. Farkut eivät nouse tarpeeksi ylös
  6. Jokin muu, mikä? Kirjoita ongelmastasi blogitekstin kommenttikenttään sivun alalaidassa

Haluaisitko tietää gallupin tulokset? Luin yhdestä lähteestä, jossa oli tehty sama kysely ja siihen oli vastannut useita useita ihmisiä. Yleisimmäksi ongelmaksi ihmisillä koitui vaihtoehto a. Kun lantio on leveä ja vyötärö on suhteessa kapea, niin on vaikea/mahdotonta löytää oikean kokoisia farkkuja.

MISTÄ ISOKOKOISET FARKUT? MISTÄ FARKUT PITKILLE TAI LYHYILLE IHMISILLE? MISTÄ FARKUT LEVEÄLANTEISELLE JA KAPEAVYÖTÄRÖISELLE?