MIKÄ NEUVOKSI, KUN FARKUT VALUVAT JALASTA?

Farkut valuvat jalassasi? Ikävä tunne, kun valuvia farkkuja joutuu nostelemaan päivän aikana koko ajan. Mitä jalassa käytössä valuville farkuille voi tehdä?

Jos farkut valuvat, vika voi löytyä kahdesta asiasta. Tarkista ensin, valuvatko farkkusi jo sovituskopissa ostohetkellä? Vai alkoivatko farkkusi valumaan vasta, kun olit niitä hetken aikaa jo ahkerasti käyttänyt?

naisten-relaxed-fit-tummansiniset-loosefit-farkut-ekologinen-valinta-ekologiset-ekologisesti-vastuulliset-farkut-kierrätys-pieceofjeans.

VINKIT, JOIDEN AVULLA OSTAT FARKUT, JOTKA EIVÄT VALU TAI TIPU JALASTASI

1. VALITSE TARPEEKSI NAPAKAT FARKUT, NIIN NE EIVÄT TIPAHDA JALASTA

Farkut venyvät käytössä, joten ensimmäinen vinkki valuvia farkkuja silmällä pitäen on valita ostohetkellä tarpeeksi napakat. Älä pelkää liian tiukkoja farkkuja; kun lantio ja reidet sekä vyötärö juuri ja juuri sujahtaa farkkuihisi, silloin tiedät, että koko on täysin oikea. Jos valitset farkuistasi ostohetkellä liian isot, käytön mukana ne käyvät entistä isommiksi ja alkuvat valumaan jalastasi.

2. VALITSE KORKEAVYÖTÄRÖISET FARKUT

Toiseksi, farkkuja ostaessa kannattaa kiinnittää huomiota vyötärön korkeuteen. Matalavyötäröiset farkut valuvat korkeavyötäröisiä farkkuja helpommin. Matalavyötäröiset farkut asettuvat alas, ja liikkuessa sekä kumarrellessa alaselkä alkaa pilkottamaan helpommin, jolloin tulee helposti nosteltua farkkujaan vähän väliä vilauttamisen pelossa. Korkeavyötäröiset farkut taas kapenevat vyötäröltään enemmän, ja nousevat käyttäjänsä vartalolla korkeammalle pitäen farkut jalassakin entistä paremmin.

3. TEETÄ VARTALOTYYPPISI MUKAISET FARKUT MITTATILAUKSENA

Tunnetko vartalotyyppisi? Kapeneeko vyötärösi paljon, ja kun lantio ja reidet tuntuu farkuissa kotoisilta niin vyötärö on farkuissasi aina auttamatta liian iso?

Ratkaisuna mittatilausfarkut. Löydä vyötäröllekin istuvat farkut heti, ilman sovituksen aiheuttamaa vaivaa ja oston jälkeisiä tuunailuja. Istuvat farkut eivät ole kulu, ne ovat investointi. Istuvissa farkuissa on mukava olla, farkkuja ei tarvitse nostella.

Lue lisää: Mikä vartalotyyppi olet?

 vaaleansiniset-leveälahkeiset-bootcut-farkut-naiset-nainen-boot-cut-uusiokäytetty-kierrätetty-farkku-piece-of-jeans-oy-tampere.

VINKIT, KUINKA KORJATA JALASSA VALUVAT FARKUT

Kuinka sitten korjata tilanne, kun farkut on jo ostettu ja ne valuvat jatkuvasti? Niin kuin mainittua, farkut ovat luultavasti käyneet sinulle liian isoiksi, ja alkaneet siksi valumaan käytössä.

1. KAVENNA FARKKUJEN VYÖTÖRÖÄ TAI LISÄÄ VYÖTÄRÖLLE NAPAKOITTAVA KUMINAUHA

Kun farkut alkavat valumaan jalassasi, ensimmäinen asia mikä kannattaa tarkistaa on farkkujen vyötärö. Jos farkut eivät istu vyötäröltä, housut todennäköisesti valuvat. Pieneen vyötärön napakoittamiseen auttaa jos koko vyötärön alueelle tai edes vain selän puolelle pystyy lisäämään vyötäröä napakoittavan ja farkkujen istuvuutta lisäävän vyötärökuminauhan. Isompaa vyötärön löysyyttä kannattaa korjata ihan vyötäröä kaventamalla. Kun farkut istuu paremmin vyötäröltä, koko käyttökokemus on parempi eikä farkut enää valu.

Lue lisää: Leveä lantio, kapea vyötärö. Eikö sopivia farkkuja löydy?

2. KIRISTÄ VYÖTÄRÖLLE JO MAHDOLLISESTI LISÄTTYÄ VYÖTÄRÖKUMINAUHAA

Omistatko farkut, joissa on jo vyötärökuminauha ennestään. Vyötärökuminauhaa voi myös kiristää. Raota vyötärönauhan ompeleita, ja vedä kuminauhaa tiukemmalle, tikkaa tai solmi vyötärönauha tiukemmalle niin farkkusi istuvat jalkaasi paremmin eikä vyötärö enää tipahda käytön mukana alas.

3. KÄYTÄ FARKUISSASI VYÖTÄ

Viimeinen, helpoin ja yksinkertaisin vinkki valuvia farkkuja vastaan on käyttää farkuissa vyötä. Vyö luo tyylikkyyttä ja napakkuutta vyötäisille mutta ennen kaikkea lisää istuvuutta. Vyötä on myös helppo säätää tiukemmalle ja löysemmälle sen mukaan kuinka kireän vyötärön mikäkin päivä tarvitset.

4. PESE KUUMASSA VEDESSÄ, KUTISTA

Jos farkkusi ovat kokonaisvaltaisesti käyneet liian isoiksi, löysiksi, niin voit myös kokeilla "kaventaa" eli käytännössä kutistaa farkkujasi hieman pesemällä ne astetta korkeammassa lämpötilassa. Vältä kuitenkin rumpukuivausta, ja muista kuivattaa farkut vaakatasossa riiputtamisen sijaan, jotta ne eivät kuivumisvaiheessa venähdä takaisin isommiksi.

Lue lisää: 10 vinkkiä, kuinka peset farkkusi oikein

relaxed-fit-jeans-loose-fit-pants-housut-tummansiniset-rennot-löysät-lökärit-verkkokaupasta-farkku-olohousut-pieceofjeans.

YHTEENVETONA: KUN ON AIKA OSTAA UUDET FARKUT, PANOSTA VALMIIKSI NAPAKOIHIN FARKKUIHIN

- Osta farkut, jotka istuvat

- Valitse mieluummin napakat kuin valmiiksi löysät farkut

- Valitse mieluummin korkeavyötäröiset farkut kuin matalavyötäröiset

- Osta farkut, joiden vyötäröä voit säätää tai, joissa voit käyttää lisäksi vyötä

- Teetätä mittatilauksena vartalotyypillesi täydellisesti istuvat ja mukavat farkut.

Piece Of Jeans:lta löydät niin mittatilausfarkut kuin vyötäröltä säädettävät korkeavyötäröisetkin farkut. Tutustu farkkujen valikoimaan ja osta omasi. Älä enää anna farkkujesi valua.