MITTATILAUS VERKKOKAUPASTA - MITEN MITTAAN VARTALONI OIKEIN?

Mittatilaus? =Mittojen mukaan valmistus. Tilaan vaatteen omien vartalon mittojeni mukaan.

Monelle sana ”mittatilaus” saattaa kuulostaa siltä, että vartalon mittojen ottaminen on mahdotonta onnistua kotona ilman ammattilaisen apua. Yleinen mielikuva syntyy siitä, että vartalo täytyisi skannata, esimerkiksi farkkujen valmistuksessa, koko alavartalon alueelta. Tätä virhearviota kannattaa kuitenkin yrittää välttää, sillä mittojen ottaminen on todellisuudessa todella yksinkertainen asia ja helppo toteuttaa kotona. Mittojen ottamiseen ei tarvitse yleensä edes kaveria, vaan niiden ottaminen onnistuu yksinkin.

Toinen asia, miksi jotkut saattavat vältellä mittatilauksen teettämistä, on se, että hieman häpeää omaa vartaloaan, kokoaan tai muotojaan. Me kaikki olemme erilaisia, se on erittäin fine. Kenenkään ei tarvitse hävetä omaa kroppaansa, päinvastoin. Erilaisuus on rikkaus. Vaatetusalan ammattilaiset tekevät työkseen vaatteita lukuisille eri vartalotyypeille, ja he jos ketkä ymmärtävät ja arvostavat ihmisten mittoja, kokoja ja muotoja muita paremmin. Vaatteiden valmistuksen ammattilaisilla on myös omakohtaisia kokemuksia siitä, miten mukavaa on, kun vaate on oikeasti valmistettu omien mittojen mukaan, ei jonkun muun ihmisen muottiin. Omassa muotissa on kaikista mukavinta.

Mittatilauksen yhteydessä epäilevät tuntemukset omaa vartaloaan kohtaan saattavat jopa muuttua parempaan suuntaan, kun voi peilin edessä kehua itseään, että ”vitsit kun näytän hyvältä”. Mittatilauksessa saadaan myös haluttaessa painotettua vartalon parhaita puolia, ja peiteltyä niitä ongelmallisempia. Vakikoon vaatteissa on yleensä ongelmana se, että jostain kohdasta vaate ahdistaa ja toisaalla roikkuu. Vakikokoja ostaessa onkin valittava, kumman kanssa pystyy paremmin pärjäämään. Mittatilauksen etuna on se, että me kaikki, olemme todellisuudessa eri kokoisia ja mallisia, mikä on rikkaus. Mittatilaus sopii kaikille vartalotyypeille; omenavartalo, päärynävartalo, tiimalasivartalo,...

MITTATILAUS - MITEN MITTAAN VARTALONI OIKEIN?

Mittatilaus mahdollistaa ihannevaatteen pitämisen entistä pidempään, kun väärästä kohdasta ahdistavat vaatteet eivät repeä tai valmiiksi isot vaatteet veny entisestään. Väärän kokoiset vaatteet johtavat yleensä vaatteen huonoon käyttöikään ja huonoon elinkaareen, mikä aiheuttaa ylimääräisiä tekstiilijätekuormia.

Mittatilauksen teettäviä ihmisiä myös arvostetaan ja kehutaan; ”wau, upeaa”. Eron vakiokokojen vaatteisiin todellakin huomaa! Me Piece Of Jeans:lla ollaan valmistettu asiakkaillemme usean eri vaatekappaleen vaatteita, naisille farkkuja, hameita, mekkoja, capreja, farkkutakkeja. Miehille farkkuja ja farkkutakkeja.

 

Useita eri sävyjä. Malli kustomoitavissa toiveiden mukaan.

MIKÄ FARKKUJEN MITTATILAUS? KUINKA ONNISTUT MITTAAMAAN VARTALOSI OIKEIN?

Avataksemme hiukan mittojen ottamisen helppoutta, farkkujen tekoon tarvitsemme seuraavat mitat. Mittojen ottamista helpottaa myös alla oleva kaavio. Kaikki mitat otetaan vartalolta alusvaatteet päällä, jolloin farkut mitoitetaan juuri oikeaan asustekerrokseen. Jos taas tilaat mittatilausfarkut esimerkiksi talveksi ja tykkäät pitää farkkujen alla esimerkiksi sukkahousuja, ota mitat sukkahousut jalassa. Kaikki mitat otetaan vartalolta ilman väljyysvaroja. Farkkujen haluttu väljyys ja lahkeen malli sovitaan erikseen. Meidän tarvitsee tietää siis tarkat vartalosi mitat, että osaamme myös jättää farkkuihin sovitun verran väljyyttä.

miten mittaan vartalon, vartalon mittausohjeet, strech farkut, mittatilaus, mittatilausfarkut, mittatilaushame, vaatteet mittatilauksena, mittatilausvaatteet, kustomoitu, kustomoidut farkut, lantionympärys, vyötärönympärys, haarasauman korkeus edessä, vyötärön korkeus, korkeavyötäröiset farkut, matalavyötäröiset farkut, ekologiset vaatteet, ekologiset farkut, ekologinen tilaus, vegaaniset farkut, vegaaniset vaatteet, kierrätetty farkku, ekologiset farkut netistä, custom jeans, muotifarkut, design-farkut

  1. LANTIONYMPÄRYS (PAKARAT MUKAAN)

   Voit varmistaa, että lantionympärysmitta on otettu oikealta kohdalta jos voit liikuttaa mittanauhaa lantiosi alueella hiukan ylös ja hiukan alas ilman että mittanauha enää pitenee lisää. Jos mittanauhan pituus pitenee, niin huomioi tämä mitta uutena, leveimpänä lantion mittana.

    2. VYÖTÄRÖNYMPÄRYS

     Vyötärönympärysmitta aiheuttaa useimmiten suurimpia haasteita, koska se mitataan usein sieltä sun täältä. Farkkujen mittatilauksessa vyötärön ympärys mitataan siltä korkeudelta, johon haluat farkkujen vyötärön asettuvan. Jos haluat matalan vyötärön, mittaa vyötärön leveys tältä alhaisemmalta korkeudelta. Jos taas haluat korkeamman vyötärön, mittaa vyötärö tältä korkeammalta korkeudelta. Mutta otetaan napakkana mittana.

      3. REIDENYMPÄRYS

       Reidenympärys levein ympärysmitta, eli niin sanottu yläreisi riittää useimmassa tapauksessa reisien mitoitukseen. Jos halutaan tehdä todella slim fit -malliset farkut, niin sitten ylä- ja alareisi (hiukan polven yläpuolelta) otetaan erikseen.

        4. SÄÄRENYMPÄRYS

         Säären ympärysmitta mitataan noin säären puolivälistä, pohkeen kohdalta. Tämän ympärysmitan tulee olla säären levein.

          5. NILKAN YMPÄRYSMITTA

           Nilkan ympärysmitta mitataan napakkana sellaisenaan, ei väljyysvaroja. Mitoitamme lahkeen ympärysmitan lopuksi sellaiseksi, että jalan saa lahkeesta ilman turhia ähellyksiä.

           6. LAHKEEN PITUUS (SISÄ- JA ULKOSAUMA)

           Lahkeen pituus mitataan kahdesta eri paikasta, sisä- ja ulkosaumasta. Mittaa ulkosauma jalkasi ulkosyrjältä toivottuun ja määrittämääsi vyötärön korkeuteen. Sisäsauma mitataan haarasaumasta toivottuun lahkeen pituuteen. Mittaa molemmat saumat jalan vierttä pitkin.

            

           FARKKUJEN MITTATILAUS

           Oletko turhautunut sovittamaan ja löytämään täydellisiä farkkuja? Onko farkut aina liian isot vyötäröltä tai lahkeet liian pitkät? Nyt sinulla on mahdollisuus tilata juuri sinun vartalollesi kustomoidut farkut. Kiinnostuitko?