NAPPAA NÄMÄ TYYLIVINKIT ARKEEN, KUN PUKEUDUT FARKKUIHIN

CASE I – MITÄ PUKEA AAMULLA PÄÄLLE?

Arkiaamu etkä tiedä mitä pukea päällesi? Avaat vaatekaapin oven ja se on täynnä vaatteita, mutta silti tuntuu ettei mitään sopivaa päälle puettavaa löydy. Päivän fiilis, päivän ohjelma ja sää vaikuttavat hurjasti siihen, mitä tekee mieli pukea päälle.

Turvottaako ja farkutkin tuntuu tosi napakoilta päällä? Ahdat farkut jalkaasi ja kokeilet kolmea paitaa sen kanssa, mikään ei tunnu istuvan ja näyttävän näinä aamuina hyvältä, vaan koko päivän on vaatteissa huono olo.

 

CASE II – MITEN OSTAA OIKEAN KOKOISIA JA VARMASTI KÄYTTÖÖN TULEVIA VAATTEITA?

Shoppailupäivä. Joko sinulla on tietty tarve ostoksille lähdön suhteen; farkut hajosi tai tarvitset uuden kevättakin. Tai, lähdet vain ajankuluksi kaupungille, koska on alennusmyynnit, ”jos löytäisin jotain kivaa”.

Sovituskopissa…”onkohan tämä nyt hyvä, ja oikean kokoinen, yksi koko isompi vai yksi koko pienempi, pitäisikö vielä kokeilla,..nnoh, ei kyllä jaksa, uskoisin että tämä on hyvä”. Ostamisesta tulee hyvä mieli, toisille se on kuin hemmottelua, saa jotain ihanaa uutta itselleen ja kokee näyttävänsä taas upealta ja ehkä ensi maanantaina ei ole aamuongelmaa oikean asukokonaisuuden valinnassa, vaan laitan tämän juuri ostamani paidan.

 

FARKKUVINKIT TOIMISTOSSA TYÖSKENTELEVÄLLE – MINKÄLAISET FARKUT SOPII ISTUMATYÖTÄ TEKEVÄLLE PARHAITEN?

Hei sinä toimistossa 7,5 tuntia päivässä, ja 37,4 tuntia viikossa työskentelevä. Minkälaisia farkkuja käytät yleensä töissä? Erityisesti toimistotyöpäivinä, kun tulee istuttua paljon. Muistatko seistä päivän aikana?

Älä valitse toimistoon liian tiukkoja farkkuja, valitse mieluummin hieman löysemmät ja vartalolle mukavammat, loose-fit tai strechia sisältävät farkut. Pitkään paikallaan istuminen ja tiukat housut kiristävät vyötäröä, reisiä ja sääriä, mikä yhdessä vartaloon tukeutuvan työtuolin kanssa hankaloittaa jalkojesi verenkiertoa. Tuntuuko, että illalla pohkeet on kivikovat ja reisissä turvottaa, kun nestettä on kertynyt kroppaan? -Omasta kokemuksesta voin sanoa, että tunne on inhottava.

Farkkualalle päätyneenä olen testannut tätä, ja olen huomannut valtavan eron siinä, minkälaiset farkut olen toimistopäiväkseni valinnut jalkaani. Kun jalat saa kunnolla happea ja veri pääsee kiertämään jaloissa kunnolla, niin illalla on paljon mukavampi olla. Erityisesti lounaan jälkeen kannattaa pyrkiä seisomaan edes puolisen tuntia. Säännölliset työtuolista nousemiset ja päiväsajan seisomiset edistävät tehokkaasti jalkojesi verenkiertoa. Valitse siis oikein, tarpeeksi väljät ja mukavat – suosittelen ainakin kokeilemaan huomaatko eron. Ei tuloksia toki yhdessä tai kahdessa päivässä näy, mutta viikossa tai kahdessa viikossa kyllä viimeistään. Ja päiväasajan vedenjuonnista kannattaa myös huolehtia.

 

MITÄ PUKEA FARKKUJEN KANSSA? ASU- JA TYYLIVINKIT ARKEEN.

Farkut – se melkein meidän jokaisen yleisin arkivaate, joka sopii toimistoon kuin toimistoon. Keskimäärin ihmiset omistavat 2-4 paria farkkuja, jotka sopivat eri tilanteisiin, eri asukokonaisuuksien kanssa, minkä takia ne ovat malliltaan ja väriltään useimmiten hieman erilaiset – vaihtelu virkistää.

Haluaisitko kokeilla jotain uudenlaista farkkutyyliä, ja saada lisää vaihtelua vaatekaappiisi? Piece Of Jeans -brändin farkut ovat helppo vaate yhdistää usean eri värisiin ja materiaalin omaaviin yläosiin.

Avasimme Facebook ryhmän – joko olet liittynyt? Ryhmässä lisää keskustelua mm. tyylivinkeistä, äänestyksiä suosikki farkkusävyistä sekä näppäriä vinkkejä vinkkejä nettishoppailuun.

 

Koska farkut koostuvat pienten sävyerojen muodostamasta kokonaisuudesta, on yläosaan helppo yhdistää minkä tahansa housuissa esiintyvän sävyisen palan värinen paita, tunika, tai takki. Musta-harmaat farkut ja musta nahkatakki, tai perus-harmaa t-paita. Tyylivinkki: Parhaiten tilkkutäkkifarkkujen kanssa sopii yksiväriset yläosat. Alaosassa kuvio, ruutu, korostuu ja kerää huomion parhaiten, kun yläosa on neutraali ja yksisävyinen.

Materiaaliksi farkkujen kanssa sopii kyllä melkein mikä vain, omia suosikkejani ovat farkkutakit ja nahka. Farkku + farkku – varma valinta, toimii varmasti. Olen itse ollut aina aikamoinen farkkumimmi, ja pitänyt siitä materiaalina ja tuntumana ihoa vasten todella paljon – ei siis varmaan olekaan ihme, että olen valinnut farkkualan. Nahkakin saattaa yllättää yhdistelmällään mutta musta nahkatakki tuo upean ilmeen esimerkiksi juuri musta-harmaiden farkkujen kanssa.

farkut ja nahkatakki, tyylivinkit arkeen, pukeudu oikein, mitä pukea farkkujen kanssa, väriyhdistelmät ja vastavärit pukeutumisessa, asuvinkkejä arkeen, piece of jeans, minkälaiset farkut sopivat toimistoon, valitse farkuista oikea koko, ekologinen ja vastuullinen mittatilausompelu, vastuulliset loose-fit ja boot-cut farkut miehille ja naisille

Varma valinta on valita usein saman sävyistä, mutta toinen hyvä vaihtoehto on valita ala- ja yläosa vastavärien perusteella, mikä tuo kontrastia. Vastavärit ovat sininen ja oranssi sekä vihreä ja punainen sekä keltainen ja violetti. Myös mustan ja valkoisen voi mieltää vastaväriyhdistelmäksi. Voitkin alkaa tarkkailemaan vastaantulijoitasi, jos et ensin uskalla itse kokeilla, mutta kyllä ihmiset miettivät pukeutumisessaan myös näitä väriyhdistelmiä.

Toivottavasti näistä vinkeistä oli sinulle hyötyä ja toivottavasti opit myös jotain uutta.

Moona Kansanen, mittatilaus, tilaustyö, tilausompelua, mittojen mukaan valmistus, asusteet ja vaatteet tilaustyönä, vartalosi mitatm miten mitata vartalo oikein, unelmavaatteet farkusta, persoonalliset ja tyylikkäät tulevaisuuden vaatteet tekstiilijätteestä ovat ekologinen ja uniikki valinta