YLEISTÄ VARTALOTYYPEISTÄ. SELVITÄ MIKÄ VARTALOTYYPPI OLET.

Vartalotyyppejä on luokiteltu erilaisin keinoin. Vartalotyyppien luokittelu ei ole tieteellinen lähestymistapa, vaan vartalotyyppien tarkoitus on auttaa ja helpottaa ihmisiä vaatteita, kuten farkkuja, valittaessa. Tämä on myös yksi syy siihen, miksi saman malliset vaatteet eri mallisten ihmisen päällä eivät näytä yhtä hyvältä.

Vaatteen sovittajassa ei ole mitään vikaa, on vain väärän mallisia vaatteita. Omaan vartalotyyppiin tutustuessaan voi vartalotyyppitietoutta käyttää keinona piilottaa vartalonsa puolia mistä ei pidä tai vastavuoroisesti korostaa mistä pitää.

Vartalotyyppejä ja erilaisia kehoja mietitään vaatteen suunnittelussa sekä kaavoituksessa. Suunnittelijan on tunnettava ihmiskeho ja vaatteen käyttäjän kohderyhmänsä hyvin, jotta lopputulos on vartalolle onnistunut.

saapasleikatut-bootcut-buutsi-farkut-buutseille-levenevät-lahkeet-leveät-leveälahkeiset-trumpettilahkeet-farkut-farkkukangas-tummansiniset-naisten-trendi-muoti-housut-korkeavyötäröiset.

YLEISTÄ ERI VARTALOTYYPEISTÄ

Eri vartalotyypit on nimetty kirjainten mukaan, joita on viisi: A-, H-, O-, X- ja Y-vartalo. Kirjaimet auttavat hahmottamaan vartalon muotoa. On myös vartalo malleja, jotka ovat yhdistelmiä eri vartalotyypeistä. Yhdistelmätyypissä voi hyödyntää kummankin vartalotyypin mukaista pukeutumista. Esimerkiksi suomalaiset naiset usein ovat vartalomalliltaan yhdistelmä O sekä A, mikä tarkoittaa, että ihmisellä on A-vartalo, mutta vähän enemmän O:n piirteitä, eli vatsaa.

Vartalotyyppien ja niiden mukaisten pukeutumisvinkkien perusperiaate on tasapainottaa asu ja kehon olemus. Sen vuoksi pukeutumisvinkit saattavat tuntua käskyiltä tai ”normeilta” mitä noudattaa. Joissakin vartalotyyppien pukeutumisvinkeissä vaihtoehdot saattavat olla rajatumpia. Vartalotyyppisi on riippuvainen oikeista mittasuhteista. On syytä ottaa huomioon, että keho muuttuu ajan myötä silloin myös mittasuhteet muuttuvat.

Tästä blogitekstistä löydät kattavan yhteenvedon minkälaista tietoutta tarvitset, kun valitset itsellesi farkkuja.

VARTALOTYYPIN SELVITTÄMINEN. MIKÄ VARTALOTYYPPI OLEN?

Mitä tarvitset vartalotyyppisi selvittämiseen?

Vartalotyypin selvittämiseen tarvitset kokovartalopeilin, mittanauhan ja ihonmyötäiset vaatteet, jotka eivät kiristä. Naisten kannattaa tyyppiä selvittäessä myös olla käyttämättä rintaliivejä. Vartalotyypin selvittämisessä tarkastele vartalostasi seuraavia linjoja:

Tarkastele edestäpäin hartioiden sekä lantion suhdetta vaakasuunnassa. Huomaatko hartioiden olevan leveämmät, kapeammat tai saman suhteessa lantiolinjan kanssa?

Seuraavana vyötäröalue. Tarkastele vyötärön ja lantion suhdetta. Onko tässä linjassa nähtävissä kapeneva vyötärö hiukan kylkiluiden alapuolella vai onko vyötärö suora, joka jatkaa lantion kanssa samaa vaakaleveyttä?

Sivulta päin tarkastele rinnanympärys suhteessa lantioon. Näyttääkö rinnanympäryksesi vaakasuunnassa leveämmältä kuin lantion seutu?

relaxed-fit-jeans-loose-fit-pants-housut-musta-harmaat-rennot-löysät-lökärit-verkkokaupasta-pants-custom-paperbagjeans-olohousut-farkusta-sport-jeans-pieceofjeans-tilkkufarkut-palafarkut-muotifarkut-muodissa.

 

VARTALOTYYPIN ANALYSOINTI MITTANAUHAN AVULLA

Mittaamisessa on tärkeää pitää mittanauha vaakasuunnassa suorana sekä kieränä. Mittanauhan on tarkoitus pysyä paikoillaan.

1. Mittaa rinnanympärys, rinnan korkeimmasta kohdasta.

2. Vyötärö mitataan tässä tapauksessa vyötärön kapeimmasta kohdasta, yleensä hiukan rintakehän alapuolelta. Ei vatsan kohdalta tai navan läheltä.

3. Lantionympärys otetaan lantion leveimmästä kohdasta, josta voit tunnustella lonkkaluut. Useimmilla naisilla lantionympärys löytyy haaran yläpuolella.

Lisää eri vartalotyyppien tunnuspiirteistä ja vinkkejä vartalotyyppisi mukaiseen pukeutumiseen löydät tästä blogitekstistä.