MITÄ ON EKOLOGISET FARKUT?

Ekologiset farkut, mitä ne on? Mikä tekee farkuista ekologiset? Farkkujen ekologisuus perustuu paljolti farkkujen valmistustapaan ja farkkujen pääraaka-aineen, puuvillan, valmistukseen.

Ekologiset farkut löydät Piece Of Jeans -verkkokaupan valikoimasta. Yksi perusarvomme ja asiakaslupauksemme on olla ekologinen farkkubrändi. Ekologiseksi farkut tekee se, että farkkujen materiaali on uusiokäytettyä, jo valmistettua ja poistoon tekstiilijätteeksi joutuvia farkkuja. Piece Of Jeans hyödyntää farkkujätteen, ja valmistaa vanhoista farkuista uudet ekologiset farkut. Ekologisten farkkujen valikoimasta löytyy farkkuja niin naisille kuin miehillekin.

 

Aivan uusien farkkujen valmistaminen puuvillasta lähtien ei usein ole kovin ekologista, koska farkkujen koko tuotanto ja puuvillan viljely on hyvin suurella todennäköisyydellä tapahtunut todella huonosti kehittyneissä lähi-idän maissa, joissa työturvallisuus ja valmistuksen eettisyysperiaatteet eivät toteudu. Mutta, koska nämäkin farkut on jo maailmaan kerran tuotettu, niin ei heitetä edes näitä farkkuja sekajätteeseen, vaan uusiokäytetään ne tyrmäävän näyttävästi.

 Lue lisää: Missä ja miten Piece Of Jeans -farkut valmistuu, pala palalta?

KÄYTETYISTÄ JA KIERRÄTETYISTÄ FARKUISTA UUDET EKOLOGISET FARKUT

Eikö olisikin upea tunne pukeutua ekologisiin ja vastuullisiin farkkuihin sekä säästää maailman juomavesivarantoja kymmeniä tuhansia litroja?

Tiesitkö, että kahdessa suurimmassa halpatuotannon maassa, Intiassa ja Kiinassa, käytetään vettä uusien farkkujen valmistukseen vuosittain jopa 120 biljoonaa litraa eli 120 000 000 000 000 litraa.

Yhdet uudet farkut kuluttavat valmistuakseen noin 10 450 litraa puhdasta juomavettä. Farkut ovat kuitenkin monen ihmisen jokapäiväinen arkivaate, mutta samalla ne ovat yksi maailman epäekologisimmista vaatteista.

Tekstiilijätettä kipataan kaatopaikalle yksi kuorma-autolastillinen sekunnissa. Tiesitkö, että vaatteiden käyttöiän pidentäminen vain yhdeksällä kuukaudella vähentäisi hiili- ja vesijalanjälkeä sekä jätteiden määrää jopa 20-30%. Ei siis heitetä vanhoja rikkinäisiä farkkuja roskiin. Uusiokäytetään vanhat farkut tyrmäävän näyttävästi ja ennen kaikkea ekologisesti.

 

 

EKOLOGISTEN FARKKUJEN MÄÄRITELMÄ

Ekologisten farkkujen määritelmällä tarkoitetaan farkkuja, joiden valmistaminen kuluttaa mahdollisimman vähän luonnon erilaisia resursseja, kuten vettä. Ekologisten farkkujen määritelmä katsoo myös tulevaisuuteen ja määritteleekin ekologisuutta myös farkkujen pitkäikäisyyden perusteella. Farkkujen tulisi olla uusiokäyttökelpoiset, korjattavat tai uudelleen kierrätettävät, jotta kaatopaikalle kulkeutuneet farkut eivät kuluttaisi edelleen luonnon väheneviä resursseja aiheuttaen samalla kasvihuonekaasuja ja kasvihuoneilmiön voimistumista.

 

EKOLOGISET FARKUT YHTEENVETONA:

  • Ekologiset farkut ottavat huomioon luonnon ehtyvät reusrssit farkkujen valmistusvaiheessa
  • Ekologiset farkut on tarkoitettu pitkäikäisiksi. Farkku on materiaalina ajatonta ja laadukasta, mikä mahdollistaa farkkujen kierrätyksen ja uusiokäytön tehden farkuista pitkäikäiset
  • Ekologiset farkut tulee käytöstä poistuessaan olla materiaaliltaan kierrätettävät tai uusiokäytettävät
  • Ekologiset farkut hyödyntävät tekstiilijätettä ja muita hukkamateriaaleja
  • Ekologiset farkut ovat parhaimmillaan käytettyjä farkkuja tai farkkujen osia ja uusiokäyttöä. Vanhojen farkkujen hyödyntäminen ekologisesti vähentää uuden tuotteen valmistamisen aiheuttamaa ympäristökuormaa
  • Ekologiset farkut ovat iso kokonaisuus, joka muodostuu niin farkkujen valmistamisesta, farkkujen jakelusta ja käytöstä kohti farkkujen jatkojalostusta välttäen farkkumateriaalin päätymistä lopputuotteeksi kaatopaikalle.

 

Lue lisää ekologisista farkuista, ekologisista vaatteista ja ekologisesta muodista.