MIKSI KIERRÄTYSMATERIAALEISTA VALMISTETUT VASTUULLISET DESIGN-TUOTTEET OVAT KALLIIMPIA KUIN HALPAMUOTI?

Koska kangas kierrätettyä roskaa, edullista? -Ei aivan.

Vaikka kyse onkin kierrätysmateriaalista tehdyistä tuotteista, niiden jalostus uusiksi, laadukkaiksi, käyttökelpoisiksi ja ainutlaatuisiksi tuotteiksi vaatii raakamateriaalin huolellista suunnittelua, innovointia ja työstämistä. Kaikki käyttämämme kierrätetty farkku pestään ja desinfioidaan ennen materiaalin jatkotyöstöä. Pesun jälkeen farkku paloitellaan, lajitellaan, saumuroidaan, sommitellaan ja ommellaan uudeksi kankaaksi. Saumurin siistimä ja kaunis ommeljälki jää useimmissa tuotteissa näkyviin ja kankaan kestävyyden takaa vetolujuutta kestävä Perma Core 75 -ompelulanka. Kaikki valmistus ylijäämämateriaalista uudeksi uniikiksi design-tuotteeksi tapahtuu 100% käsityönä.

KIERRÄTYSMATERIAALIT OVAT YKSI MAAILMAN HAASTAVIMMISTA RAAKA-AINEISTA. KESTÄVÄ, EKOLOGINEN JA VASTUULLINEN MUOTI ON KESKIMÄÄRIN 15-40% KALLIIMPAA KUIN HALPAMUOTI, MIKSI?

Hintojen määrittely johtuu paljon tuotantoprosessiin keskittymisestä ja haastavien kierrätysraaka-aineiden käsittelystä ja innovoinnista uusiksi ja laadukkaiksi design-tuotteiksi. Kaikki tämä on yhteydessä myös vastuulliseen tekstiiliteollisuuteen. Vastuullisuus on tullut yritysmaailmaan jäädäkseen. Kyse ei ole enää niinkään kilpailuedusta, vaan yrityksen edellytetään toimivan vastuullisesti. Halpamuodista on hiljalleen luovuttava. Halpamaissa valmistettujen tuotteiden ympäristövaikutukset tulevat tulevaisuudessa yhä enemmän näkymään hinnoissa. Niinimäkeä (2009) lainaten

"Näin halpoja vaatteita, mitä meillä nyt on, ei tulevaisuudessa voi olla. Ilmastovaikutusten pitää myös näkyä hinnoissa."

tekstiilit hyötykäyttöön, tekstiilijätteestä arvokkaaksi tuotteeksi, jätteen jalostus, poistotekstiilit, lahjoita farkkua, farkut hyötykäyttöön, tekstiilijätteestä vaatemallisto, toisen roska toisen aarre, zero waste denim, tekstiilijätteen lajittelu, kierrätä rikkinäiset farkut, tulevaisuuden vaatteet, farkut, jeans, kierrätys, pieceofjeans, uudelleenkäyttö, kestävämuoti, kestäväkehitys, kierrätysmateriaali, tekstiiliteollisuus, kierrätysdesign, halpamuoti, farkku, weneedtocollaborate, sustainablefashion, sustainabledevelopment, rethinkreuserecycle, recyclingtrends

 
Käytettyjä ja revenneitä farkkuja on maapallo pullollaan. Ei heitetä niitä roskiin, koska niiden valmistus on kuluttanut paljon maapallomme resursseja. Käytetyn ja rikkinäisen farkun potentiaali on löydetty ja keksitty keino luoda jotain uutta. Kierrättäminen ei ole häpeä, se on 100% POP!
.

VAIKUTTAAKO FARKKUSI MAAPALLON HYVINVOINTIIN? MIHIN TEKSTIILIJÄTTEEN VOISI VIEDÄ, ETTÄ SE EI PÄÄTYISI SEKAJÄTEROSKIKSEEN?