TARINAMME

Minulta kysytään usein, mistä Piece Of Jeans:n käyttämät vanhat farkut tulevat, mistä saamme materiaalia, tai mistä kaikista työvaiheista Piece Of Jeans -farkkujen valmistus koostuu? Kuka farkkujen valmistustyön tekee, missä ja miten? Läpinäkyvyys ja vastuullisuus on yksi tärkeä osa tuotantoketjuamme, joten tässä blogijulkaisussa kerron farkkujen valmistuksen pala palalta. Tuotantoketju alkaa vanhojen rikkinäisten tai muuten poistoon joutuneiden farkkujen keräämisestä.
Piece Of Jeans on syntynyt ajatuksesta, että kuinka vanhoista rikkinäisistä farkuista, farkkutilkuista, voisi valmistaa uudet ekologiset farkut. Vanhat farkuthan saatetaan polvista hajonneina paikata farkkukankaan palalla, niin sanotulla polvipaikalla. Mutta entä jos tehtäisi farkkutilkuista "Se juttu" ja toteutettaisiin niistä ekologisia, uniikkeja ja näyttäviä naisten ja miesten tilkkufarkkuja. Tilkkufarkut - palafarkut - Piece Of Jeans.
Miksi farkut hajoaa, ja voiko rikkinäiset housut paikata tai kierrättää? Älä heitä farkkujasi sekajätteeseen. Lahjoita farkkua ja tutustu ekologisiin ja vastuullisiin sekä todella kestäviin tilkkutäkki-farkkujen tuomiin mahdollisuuksiin. Farkuthan saatetaan polvesta tai reisistä hajonneina paikata polvipaikalla, mutta mitä jos paloista tekisi "sen kokonaisen jutun."
Kuinka ja miten vastuullisuus rakentuu? Mitä kaikkea sana vastuullisuus tarkoittaa ja mitä kaikkia asioita täytyy ottaa huomioon? Tuotanto on eettistä siitä huolimatta, että valmistus tapahtuu Puolassa. Lue, kuinka tarkistimme asiat. Läpinäkyvää toimintaa. Puola on kaupunki Euroopan tekstiiliteollisuuden sydämmessä, jossa vastuullinen toiminta on mahdollista. Taloudellinen, sosiaalinen ja ympäristön vastuu huomioiden.
Kiinnostaako sinua ekologinen, eettinen ja vastuullinen muoti?
Entä kiinnostaako sinua…
- Kuka vaikuttaa yrityksen ja henkilöbrändin takana?
- Mistä Piece Of Jeans sai alkunsa ja, miten toiminta on kehittynyt? -Voitimme yrittäjyyskilpailun
- Miksi valitsin juuri ruudun muotoisen palan, miksi en esimerkiksi raitaa?
- Onko vaatteiden ostaminen netistä sinulle vaikeaa? Mahdoton tehtävä? -Ei enää. Vinkkejä ja mahdollisuuksia nettishoppailuun.
- Miksi kierrätysmateriaaleista valmistetut tuotteet ovat juuri tämän hintaisia?
Ennen kaikkea, uutiskirjeemme sisältävät vinkkejä, kokemuksia ja tarinoita.

Farkun lahkeen leveys on usein suurempi reiden yläosassa, kuin esimerkiksi sääressä. Lisäksi puuvillan langat kulkevat lahkeessa eri suuntiin, että kangas toimii farkuissa teknisesti oikein. Farkkukankaalla on teknisesti oikea ja väärä suunta, jotka täytyy osata tunnistaa, jotta farkut voi valmistaa. Muoto, kuten neliö, on valittu farkkujen teknisyyden eli raaka-aineen perusteella. Silloin tulos on toimivuuden kannalta kaikista onnistunein, mikä on laadukkaan brändituotteen yksi isoimmista tunnusmerkeistä.

Täällä somekanavien, blogin, sähköpostin ja ekologisten ajatusten takana hääräilee Moona Kansanen, Piece Of Jeans -yrittäjä Tampereelta. Uskoisin sen asettavan luottamusta, kun tietää kuka täällä koneen takana oikeasti hääräilee ja keneen voit tarvittaessa olla yhteydessä.

"En koskaan niin sanotusti tähdännyt yrittäjäksi tai suoranaisesti tavoitellut sitä. Kuitenkin, kun oma idea ja löytyi, oli sen ainoa järkevä toteuttamismahdollisuus lähteä yrittäjäksi."

Tiesitkö tämän tekstiili- ja vaatejätteestä? Suomessa rikkinäiset vaatteet ja farkut lajitellaan sekajätteeksi. Ehjät ja siistit vaatteet kelpaavat vielä kierrätyskeskuksiin myyntiin mutta, mitä sekajäteroskiksessa makaaville farkuille tapahtuu? -Vaatejäte poltetaan.

Farkkuni hajoavat reisistä joka toinen kuukausi..mitä tehdä. Minne viedä rikkinäiset? Tuttua? -Ei ole paikkaa, minne viedä. Ehjää materiaaliakin on näin monessa farkussa vielä paljon jäljellä. Ne ovat vain yhdestä kohdasta hajonneet. Lahjoita farkkua ja anna niille uusi elämä farkkudesignin taidonnäytteinä. Lue koko brändin synnyn ja nimenvalinnan tarina.

Hajoaako farkkusi joka toinen kuukausi? Repeää reisistä, puhelin kuluttanut taskut puhki, polvet kuluneet, etkä tiedä minne vanhat rikkinäiset ja hajoavat farkut voisi viedä ja kierrättää, tuttua? Kierrätyskeskukset ottavat vastaan vain ehjää materiaalia..ja Suomessa tekstiilijäte kuuluu lajitella sekajätteeksi. Sekajäte poltetaan. Älä heitä farkkuja roskiin, lahjoita ne hyötykäyttöön ja muodin kiertotalouteen. Vaikuttaako farkkusi maapallon hyvinvointiin? Lue lisää.
Vastuullisuus on ajankohtainen sana. Vaikka vastuullinen muoti on vielä kehittymisasteella, on kuluttajia sekä vaatevalmistajia alkanut enenevässä määrin kiinnostamaan eettisesti ja ekologisesti valmistettu muoti. ​Vastuullisuutta tarkastellaan tuotesuunnittelun, valmistuksen ja uusiokäytön näkökulmista. Tuotteen suunnittelussa otetaan huomioon monet tuotteen kestävyyttä edistävät asiat: materiaalivalinnat, luotettavat pesu- ja hoito-ohjeet, tekstiilijätteen vähentäminen, tuotteen kierrätettävyys ja korjausmahdollisuudet. Farkkujätteen uusiokäyttö jatkaa tuotteen elinkaarta ja avaa ovia mielenkiintoisille innovaatioille.