KULUUKO SINUNKIN FARKKUSI AINA REISISTÄ PUHKI? MITÄ TEHDÄ FARKKUJÄTTEELLE?

"Farkkuni hajoavat reisistä joka toinen kuukausi..enkä löydä tekstiiliroskalle sopivaa loppusijoituspaikkaa, minne viedä.. Hajoavatko sinunkin? Kierrätyskeskukset ottavat vastaan vain ehjää materiaalia..en näitä ainakaan sekajätteeksi heitä..jätteenpolttoonhan ne Suomessa joutuvat. Farkutkin vain reisistä hajalla, joten ehjääkin materiaaliakin on useammassa farkussa vielä paljon jäljellä. Farkku on vieläpä todella ihana ja kestävä materiaali."
Haluaisitko lahjoittaa farkkua? Me otamme sitä vastaan. Lue lisää.

tekstiilit hyötykäyttöön, tekstiilijätteestä arvokkaaksi tuotteeksi, jätteen jalostus, poistotekstiilit, lahjoita farkkua, farkut hyötykäyttöön, tekstiilijätteestä vaatemallisto, toisen roska toisen aarre, zero waste denim, tekstiilijätteen lajittelu, kierrätä rikkinäiset farkut, tulevaisuuden vaatteet, farkut, jeans, kierrätys, pieceofjeans, uudelleenkäyttö, kestävämuoti, kestäväkehitys, kierrätysmateriaali, tekstiiliteollisuus, kierrätysdesign, halpamuoti, farkku, weneedtocollaborate, sustainablefashion, sustainabledevelopment, rethinkreuserecycle, recyclingtrends

Piece Of Jeans -brändin tarina alkoi farkuista. "Farkuista uudet farkut" Lue koko liikeidean syntytarina täältä.


FARKKUJÄTTEESTÄ ARVOKKAAKSI RAAKA-AINEEKSI JA UUDEKSI NÄYTTÄVÄKSI DESIGN-TUOTTEEKSI

EU:n jätedirektiivin mukaan tekstiilien erilliskeräys tulee pakolliseksi vuoteen 2025 mennessä. Suomessa yritetään löytää mahdollisuuksia järjestää tekstiilijätteen erilliskeräyspisteitä jo ennen jätedirektiivin määräaikaa. Jätekeräyspisteisiin bio- ja pahvikeräyksen rinnalle tulisi myös tekstiilijäteastiat.
"Sen sijaan, että päätät heittää rikkinäiset tai vähän käytetyt vaatteesi roskiin, löydä uusi ja ainutlaatuinen käyttötarkoitus vaatteellesi eettisen ja kestävän muodin kiertotaloudesta. Vaikka vaatteesi ei enää olisi käyttöelpoinen, voi vaatteesi materiaali tai osa siitä olla täysin hyötykäytettävissä uuden tuotteen valmistuksessa."
Hyvinä esimerkkeinä tässä toimivat esimerkiksi denim ja nahka, koska ne kestävät aikaa. Second-hand tuote ei aina tarkoita likaista ja tuhnuista, vaan siitä voi loihtia nykypäivän menetelmin arvokasta ja tyrmäävän näyttävää designia.
Kun ilmasto lämpenee ja luonnonvarat vähenee, astuu yhteisön ja ihmisten yhdessä muodostama voima esiin. Kiertotalous ei onnistuisi ilman yhdessä toimivia, päättäväisiä ihmisiä, jotka ovat sitoutuneita kiertotalouden taustalla toimiviin ajatuksiin ja asennoituneet sen mahdollistamiin saavutuksiin oikein. Kiertotalouden ajattelutavassa tiedostetaan, että kaikkea ei voi eikä täydy saavuttaa yksin, vaan asioita tehdään yhdessä, lainataan, jaetaan ja kierrätetään. Isot muutokset eivät tapahdu nopeasti eikä yksin. "We need to CO2llaborate".