MEDIASSA

Kun Kansanen kymmenisen vuotta sitten harmitteli, miksi reisistä puhki kuluneet mutta muuten hyväkuntoiset farkut pitäisi heittää pois, saksiin tarttumisesta tulikin alku tulevaisuuden yrittäjäuralle. Kansanen leikkeli farkut palasiksi ja ompeli niistä kankaan, ja kankaasta kaavan kautta farkut.
YLE-Tampereen toimittaja Anne Savin kävi heinäkuussa 2020 haastattelemassa minua toimistollani. Uutisaihe käsittelee vahvasti kiertotaloutta, tekstiilijätteen määriä ja vastuullista muotia. Uutinen julkaistiin 24.7.2020 Ylen medioissa; Areenassa, radiossa, alueuutisissa ja verkkouutisissa.
Sain kutsun Pirkanmaan yrittäjien toimittaja, Ville Kulmalalta, tulla heidän Tampereen toimistolle haastateltavaksi. Kävinkin elokuussa Villeä tapaamassa ja jutut synkkasi tosi nopeasti yksiin. Ville innostui tarinastani kovin, joten lehden pieni juttuidea vaihtuikin etusivun jutuksi. Lehti julkaistiin lokakuussa 20.10.2020.
Moona Kansanen haluaa edistää vaatteiden kierrätyskulttuuria ja vähentää halpamuodin kulutusta, josta syntyy valtava määrä tekstiilijätettä. Eettisesti ja ekologisesti tuotetut vaatteet ovat viime vuosina lyöneet läpi Suomessa. Moona Kansasen luotsaama Piece Of Jeans on osa tätä aaltoa. Tuotteiden ostajakunta koostuu pääosin +30-vuotiaista naisista, joilla on halua ja varallisuutta investoida kestävään muotiin.

Arkkitehdin tarkkuudella kierrätetystä farkkukankaasta ruutukuosisia vintage-asusteita, kasseja ja koruja. Onko sinun vaatekaapissasi tarpeettomaksi käyneet, haarojen tai reisien kohdalta puhkikuluneet tai muuten rispaantuneet farkkuhousut? Tunnetko omaatuntoa kolkuttavan pistoksen sydämessäsi, kun avaat vaatekaappisi ovet ja näet silmissäsi käyttämättömien asusteiden kasvavat pinot?

”Ekologisuus ja vastuullisuus eivät tuo enää merkittävää etulyöntiasemaa, enemmänkin yritysten edellytetään toimivan jo vastuullisesti tai ainakin pohtivan sitä.  Edelläkävijöitä ovat nyt materiaalien tehokkaaseen kierrätykseen panostavat yritykset. Monelle sivuvirralle on käyttöä mitä ihmeellisimmissäkin käyttötarkoituksissa. Toisen roska, toisen aarre”, sanoo Moona Kansanen, Piece Of Jeans.