Ladataan

MEDIASSA

Yhteistyössä nuori nouseva artisti Joacim. Joacim puettiin Vain Elämää -pelastakaa lapset -jakson kuvauksiin yhdessä Piece Of Jeans:n kanssa. Jakso on katsottavissa jälkikäteen Nelosen Ruudusta. Joacimin yllä Piece Of Jeans - puna-musta-harmaat farkut sekä musta-harmaa farkkutakki. Tuotteet ostettavissa Piece Of Jeans:n verkkokaupasta.

Moona, 25, kyllästyi pikamuotiin ja ratkeaviin farkkuihin – nyt hänellä on palkittu yritys, joka taistelee kangasjätettä vastaan. Tamperelaisen Moona Kansasen Piece of Jeans on herättänyt sijoittajien huomion. Kansanen ei koskaan tähdännyt yrittäjäksi, mutta haluaa olla ympäristövaikuttaja.

Kestävämmän pukeutumisen puolesta. Miten voimme vähentää tekstiilijätteen määrää? Ovatko tilkkufarkut ratkaisu muodin ympäristöongelmaan? Haastateltavana Piece Of Jeans yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Moona Kansanen.

Trendifarkut kootaan nyt palasista. Kuka olisi uskonut, että tilkkufarkut voisi olla se seuraava farkkumuoti? Pinnalla olevat kierrätys ja vastuullinen pukeutuminen ovat saapuneet nyt myös farkkumuotiin. Trendikkäät farkut kootaan nyt palasista. Tilkkufarkkutrendiin istuu myös suomalaisen Moona Kansanen:n Piece of Jeans -farkkubrändi ja -innovaatio.

 

Valtakunnallisesti yhtenäisen keräysilmeen ja keräyskäytäntöjen laatiminen helpottaa kuluttajan ohjeistusta alueella kuin alueella. Lisäksi rullakkohuput ilmentävät erinomaisesti poistotekstiilien uudelleenkäyttöä, sillä huput on valmistettu 100% uusiokäytetyistä farkuista Piece Of Jeans Oy:n toimesta.
"Käytännössä farkkutuotteet ovat ikuisia, sanoo farkkujätteestä tilkkumuotia valmistavan Piece of Jeansin perustaja Moona Kansanen." Kansaselle kaiken lähtökohta on kuitenkin vastuullisuudessa. Kurkista yhtiön toimistoon ja katso miten ja missä design-farkut valmistuu pala palalta, farkkutilkuista.
Kun Kansanen kymmenisen vuotta sitten harmitteli, miksi reisistä puhki kuluneet mutta muuten hyväkuntoiset farkut pitäisi heittää pois, saksiin tarttumisesta tulikin alku tulevaisuuden yrittäjäuralle. Kansanen leikkeli farkut palasiksi ja ompeli niistä kankaan, ja kankaasta kaavan kautta farkut.
YLE-Tampereen toimittaja Anne Savin kävi heinäkuussa 2020 haastattelemassa minua toimistollani. Uutisaihe käsittelee vahvasti kiertotaloutta, tekstiilijätteen määriä ja vastuullista muotia. Uutinen julkaistiin 24.7.2020 Ylen medioissa; Areenassa, radiossa, alueuutisissa ja verkkouutisissa.
Vuonna 2019 osallistuin yrittäjyyskilpailuun, jonka Tekniikan Akateemiset sekä Ekonomit järjestivät yhteisvoimin. Kilpailu oli suunnattu nuorille yrittäjyydestä ja omasta liikeideasta haaveileville. Kilpailuun osallistuttiin alkukarsintavideolla, joista viisi pääsi finaaliin. Finaali järjestettiin Leijonan luola -tyylisesti viiden minuutin pitchaus-puheenvuoroilla yrittäjäguruista koostetun tuomariston edessä.
Vuoden 2019 Unikorni-kilpailuun osallistuminen ei ollut minulle itsestäänselvyys. Kilpailun mainoksen nähtyäni ensimmäinen ajatus oli, että en uskalla osallistua. Toinen puoli minussa hoki, että osallistumisessa ei ole mitään menetettävää. Niinpä lähetin videon alkukarsintaan. En ollut uskoa lukemaani, kun pääsin jatkoon.
Sain kutsun Pirkanmaan yrittäjien toimittaja, Ville Kulmalalta, tulla heidän Tampereen toimistolle haastateltavaksi. Kävinkin elokuussa Villeä tapaamassa ja jutut synkkasi tosi nopeasti yksiin. Ville innostui tarinastani kovin, joten lehden pieni juttuidea vaihtuikin etusivun jutuksi. Lehti julkaistiin lokakuussa 20.10.2020.

Yritysidea voi syntyä mistä vain, esimerkiksi turhautumisesta halpavaatteiden laatuun. Moona Kansanen paikkasi opiskelijana farkkujaan, kunnes keksi pilkkoa ne ja rakentaa palasista kokonaan uudet housut. Näin syntyi Piece Of Jeans.

Tampereen Kauppakamarilehden artikkelissa Moona Kansanen sanoo, että kierrätysmateriaalit ovat raaka-aineena todella vaativia, mutta lopputuloksesta voi saada jopa alkuperäistä tuotetta laadukkaamman. Somessa on kirjoitettu osuvasti, että on upeaa, kun nuhjuisesta vaatteesta syntyy designia, hän sanoo.

Moona Kansanen haluaa edistää vaatteiden kierrätyskulttuuria ja vähentää halpamuodin kulutusta, josta syntyy valtava määrä tekstiilijätettä. Eettisesti ja ekologisesti tuotetut vaatteet ovat viime vuosina lyöneet läpi Suomessa. Moona Kansasen luotsaama Piece Of Jeans on osa tätä aaltoa. Tuotteiden ostajakunta koostuu pääosin +30-vuotiaista naisista, joilla on halua ja varallisuutta investoida kestävään muotiin.

Yrittäjät.io on Suomen suurin virtuaalinen yrittäjille avoin yhteisö, johon kuuluu jo yli 22 000 yrittäjää. Yrittäjät.io avasivat bloginsa Piece Of Jeans:lle ja blogista löytyykin juttu yrittäjyyskilpailun voitosta.

Kilpailusta minulla on lämpimät muistot, vaikka se erittäin jännittävä ja stressaava tilanne olikin. Todella uusi ja jännittävä mutta reissu osoittautui todella kokemusrikkaaksi ja on vahvistanut minua ihmisenä, yrittäjänä ja yrityksen johtajana.

Aamulehdestä bongattua. Tampereella tapahtuu.

Olen tosiaan Moona, 25-vuotias yksinyrittäjänainen Tampereelta. Valmistuin toukokuussa 2020 arkkitehdiksi Tampereen Yliopistosta, ja paraikaa opiskelen liiketalouden erikoisammattitutkintoa samalla kun pyöritän yritystäni kotitoimistoltani käsin. Tuotteiden ompelun olen ulkoistanut alihankkijalleni, sillä ihan kaikkeen ei minunkaan aika riitä.

OP-media-lehden toimittaja Taru Tammikallio soitti minulle ekoluussa 2020 ja kertoi aikeestaan kirjoittaa lehteen artikkelin mallisuojasta. Taru oli internettiä penkoessaan törmännyt minuun ja brändiini ja halusikin haastatella minua artikkeliaan varten.

Mikä ihmeen mallisuoja? Kuka ja miten sitä voi hakea? Mitä mallisuojan rekisteröinti vaatii, ja mihin se oikeuttaa?

Ostoskorisi on tyhjä

Jatka selailua

t: e