MISTÄ TUNNISTAA LEVEÄLAHKEISET BOOTCUT-FARKUT?

Miksi puhutaan bootcut-farkuista? Mitä bootcut farkut ovat ja mistä piirteistä leveälahkeiset bootcut farkut tunnistaa?

Bootcut farkkumalli on polven kohdalta lahkeeseen päin levenevä leveäalahkeinen farkkumalli. Lahkeen leveys on hillitty, eikä sitä pidä sekoittaa runsaampaan vastaavanlaiseen flare/trumpetti-farkkumalliin. Bootcut-farkkujen vyötärö sekä reisien kohta on normaalisti tyköistuva. Aiemmin bootcut farkkumalli on mielletty myös matalavyötäröiseinä farkkumallina. Nykyisin monissa tämän mallisissa farkuissa vyötärö ylettyy kuitenkin luonnolliselle vyötärön, noin navan, korkeudelle.

Bootcut-farkut ovat monelle vartalotyypille armollinen farkkumalli, sillä se tasapainottaa leveää lantiota tai hartialinjaa. Niin kuin farkkujen nimikin "bootcut" eli "saapasleikattu" kertoo, bootcut-farkut sopivat ja ovat suunniteltu käytettäviksi myös korkeiden saappaiden kanssa. Saapasleikattu bootcut-tyyppinen levenevä lahje mahdollistaa farkkujen lahkeen asettamisen korkeammankin kenkämallin päälle. Leveä bootcut-lahje pääsee kengänkin päällä liehumaan vapaasti ja näyttävästi.

Lue lisää: A-, H-, O-, X- ja Y-vartalotyypit ja istuvat farkkumallit

 

BOOTCUT-FARKUT OVAT OLLEET HISTORIASSA NIIN NAISTEN KUIN MIESTENKIN FARKKUMALLI

Bootcut eli leveälahkeinen farkku on alun perin suunniteltu juuri korkeavartisten saappaiden kanssa käyettäväksi. Levenevä lahje istuu näppärästi kengän päälle, eikä jää epämukavasti rutulle kengän rajaan.

Merimiehetkin käyttivät bootcut-farkkuja 1850-luvulla, ja juuri leveän lahkeen tuomat edut mahdollistivat saappaiden käytön ilman suurempia ongelmia. Saappaille leikatut farkut tulivat suosituiksi myös cowboy:en ja karjatalouksien työntekijöiden keskuudessa, koska ne olivat mukavat ja saappaiden käyttö oli helppoa, mikä oli välttämättömiä jokapäiväisessä työssä. Kun cowboyt alkoivat kadota todellisesta maailmasta, Hollywood toi lännen elokuviinsa saappaiden kanssa bootcut-farkut, jonka jälleen leveälahkeisista tuli jälleen hitti-farkut.

Lue lisää: Farkkujen historia, farkun nimen ja denim-kankaan alkuperä

 

Kun 60-luku kääntyi 70-luvuksi, muoti muuttui aikaisempia vuosia yksilöllisemmäksi. Hippimuodin rinnalle nousi suosioon jämäkkäkankaiset farkut ja leveät lahkeet. Suomessa elettiin 70-luvun puolivälissä suurinta farkkubuumia, jolloin markkinoilla oli monia farkkumerkkejä. Farkkujen lahkeet olivat leveitä 70-luvun loppupuolelle asti. Tällöin iltavaatteetkaan eivät poikenneet suuresti arkivaatteista, vaan farkkuja käytettiin ahkerasti.

"Tuon ajan farkkumuodin tunnusmerkkejä olivat esimerkiksi alaosissa leveät liehuvat puntit, luonnollisen vyötärönlinjan yläpuolelle sijoittuva korkea vyötärö sekä räikeä värien käyttö."

 

LEVEÄLAHKEISET BOOTCUT-FARKUT OVAT VAATEKAAPIN JA FARKKUTYYLIEN KLASSIKKO

2000-luvulla bootcut-farkkumallin suosio jäi pillifarkkujen jalkoihin. Nykyään bootcut-farkku on tullut jäädäkseen, se on jopa nimetty vaatekaapin kulmakiveksi. Leveälahkeiset bootcut farkut ovat farkkumallien isoin klassikko. Bootcut-farkut ovat edelleenkin hyväksyttävä farkkumalli niin miehille kuin naisillekin.

Jollekin 70-lukuhenkiset bootcutit tuovat ihanaa vaihtelua pitkään vaatekaapissa voiton vieneille slimfit-mallisille pillifarkuille. Piece Of Jeans -bootcut farkkumallista saa stailattua simppelin, klassisen ja helpon lookin yhdistämällä farkkuihin perusvalkoisen t-paidan. Räväkämmän 70-lukuhenkisen bootcut-tyylin saat yhdistämällä yläosaan räväkästi väriä. Korkeisiin korkoihin yhdistettyinä bootcut -mallit ovat tehokas tapa tuoda sääriä esille ja tuoda vartaloon toivottua lisäpituutta. Bootcutit ovat mallina niin monipuolinen, että bootcutit istuvat niin nuoremmalle kuin vanhemmallekin ja tyyliltään farkut taipuvat moneksi.

Lue lisää: Pukeutumistyylejä ja asuvinkkejä tilkkufarkkujen kokonaisuuksista