FARKKUMUOTI

Muoti, farkut, tekstiilijäte ja kierrätys. Kun nämä kaikki asiat on yhdistänyt tämän päivän ja 2020-luvun maailmassa niin farkkumuotiin on syntynyt uusi muoti-ilmiö. Nimittäin tilkkutrendi. Tilkkufarkut, palafarkut, patchworkjeans - you name it. Farkku on aina muodissa mutta nyt kaikista farkkutrendeistä tuorein on tilkkufarkut eli paloista koostetut palafarkut.
Vaatteiden pesulapussa on usein made in -merkintä. Made in -merkintä ei ole pakollinen, mutta moni brändi ja vaatteen valmistuttaja sen vaatteeseensa lisää. Mutta mitä tuo valmistusmaata kuvaava merkintä todellisuudessa kertoo, vai kertooko se todellisuudessa yhtään mitään?
Mikä on vastuullisen muodin ja pikamuodin hinta? Moni yksinkertaistaa vaatteen hinnan koostumaan vain sen valmistuksesta: "Miten tämä vaate voi olla näin kallis valmistaa?" Kun vaate valmistetaan vastuullisesti ja eettisesti, ei luonnon tai ihmisten kustannuksella, valmistus näkyy hinnassa.
Mistä tekijöistä vastuullisen muodin voi tunnistaa? Mitä on keinot valita vastuullista muotia? Vastuullinen muoti sanana sisältää myös käsitteet ekologinen muoti ja eettinen muoti. Vastuullinen muoti ottaa huomioon niin ihmiset kuin ympäristönkin. Vastuullisuutta vaateteollisuutta voidaankin tarkastella kolmesta isosta eri näkökulmasta...
Miten valita eettisiä eli eettisesti valmistettuja vaatteita, farkkuja ja muotia? Ohjeet eettisiin vaatevalintoihin: Selvitä miten ja missä vaate on valmistettu ja mistä materiaalista. Onko jotkin materiaalit ekologisempia kuin toiset?