POISTOTEKSTIILIT KIERTOON HSY:N ALUEELLA - YHTEISTYÖSSÄ PIECE OF JEANS

Piece Of Jeans on mukana tekemässä yhteistyötä Suomen jätehuoltojen kanssa, joiden on määrä aloittaa poistotekstiilien erilliskeräys toimialueillaan vuoteen 2023 mennessä.

Poistotekstiilit ovat kunnan vastuulla oleva jätejae, ja lakimuutoksen myötä tämän jätteen keräyslaatikot tulisi järjestää koko Suomeen vuoteen 2023 mennessä.

KaMu-keräys tulee sanoista "kauppa" ja "muoti". Poistotekstiilit ovat ulkotiloissa pilaantuvaa, kostuvaa ja homehtuvaa materiaalia, joten niiden keräyspisteet tulisi saada sisätiloihin kaupan ja muodin tiloihin, joissa kuluttajat muutenkin arjessaan asioivat. Keräyspisteet lähellä kuluttajien arkisia asiointeja helpottavat poistotekstiilien asianmukaista kierrätystä ja rikkinäisten vaatteiden tuonnin helppoutta.

Valtakunnallisesti yhtenäisen keräysilmeen ja keräyskäytäntöjen laatiminen helpottaa kuluttajan ohjeistusta alueella kuin alueella. Lisäksi rullakkohuput ilmentävät erinomaisesti poistotekstiilien uudelleenkäyttöä, sillä huput on valmistettu 100% uusiokäytetyistä farkuista Piece Of Jeans Oy:n toimesta.

kamukeräys-pieceofjeans-kamu-kauppa-muoti-keräys-poistotekstiilit-kierrätys-farkku-jäte-erilliskeräys-vaatekeräys-turku-lounaissuomi-farkkuhuppu-sininen.

KAMU-KERÄYKSEN AVULLA VANHAT VAATTEET KIERTOON PIECE OF JEANS -FARKKUHUPUILLA PÄÄLLYSTETTYIHIN LAATIKOIHIN

KaMu-keräysrullakoiden ilme HSY:n alueella. Katso lähin KAMU-keräyspiste HSY:n sivuilta, ja vie vaatteesi kiertoon. Tehdään yhdessä hyvää.

hsy-helsingin-seudun-ympäristöpalvelut-kamu-keräys-kauppakeskus-kauppa-muoti-vaatekeräys-tekstiilien-erilliskeräysvelvoite-suomi-2022-2023-pieceofjeans-yhteistyössä.