HOITO-OHJEET FARKULLE
MITEN PIDÄN HUOLTA FARKUISTA JA MUISTA FARKUSTA VALMISTETUISTA KIERRÄTYS-TUOTTEISTA?
Miten farkut pestään? Voiko farkut jättää pesemättä, tai miten usein farkkuja suositellaan pestävän?
Farkkukangasta ei tarvitse pestä niin usein kuin muita yleisimpiä vaatemateriaaleja. Kierrätetty farkkukangas on iholla pehmeää, ja materiaali toivookin tuulettamista ja käsinpesua. Selkeät tahrat kannattaa pestä altaassa ensisijassa paikallisesti.
Farkkukangas kestää materiaalina parhaiten, kun sitä pesee pesukoneessa mahdollisimman vähän. Kierrätetty farkku kestää kuitenkin konepesua. Pese farkut aina maksimissaan 40 asteeessa muiden samansävyisten kanssa nurinpäin käännettynä. Liian kuuma vesi ja jauhemaiset pesuaineet ovat suurimpia syitä, mitkä vaalentavat farkkukangasta. Kannattaa suosia nestemäisiä pesuaineita. Pesun sekaan ei kannata lisätä huuhteluainetta, eikä farkkuja kannata rumpukuivata. Rummussa pyöriminen kuluttaa kangasta ja tekee farkkukankaasta hauraan.
Kuivata farkku vaakatasossa. Käsin pestessä kannattaa pesuhuoneen lattialla yrittää rullata tai painella farkut mahdollisimman kuivaksi. Kankaan kiertäminen ja vääntely ei tee farkkukankaan kuiduille hyvää. Vie farkut ja muut farkkukankaiset tuotteet vaakatasoon kuivumaan, esimerkiksi saunan lauteille. Veden täyttämä farkkukangas, esimerkiksi farkkujen lahkeet, ei näin venytä farkkujasi.
Tilkkutuotteet on mahdollista myös silittää. Silitysraudalle kannattaa säätää kaksi pistettä. Materiaali 100% kierrätetty farkku, jonka pääraaka-aineena on puuvilla. Vegaaninen.
Pesukonepesu kuluttaa paljon vettä, ja ekologisen sekä vastuullisen vaatehuollon perusasioista on myös vähentää turhaa vedenkulutusta. Yksi peruskoneellinen pyykkiä kuluttaa noin 100 litraa vettä, ja eko-ohjelmallakin noin 50 litraa. Nämä syyt ovat itselleni yksi syy lisää välttää farkkujen pesemistä liian usein.