KUINKA PAIKATA TAI KIERRÄTTÄÄ RIKKINÄISET FARKUT?

"Hajoaako sinunkin farkkusi reisistä kerta toisensa jälkeen? Mitä reisistä tai polvista rikki menneille revenneille farkuille voi tehdä? Tai tahriintuiko farkkusi paikallisesti esimerkiksi maalista?"

Ehjää käyttämättömäksi tai pieneksi jääneitä vaatteita otetaan Suomessa jo laajalti vastaan mutta osin rikkinäisiä tai tahriintuneita vaatteita kierrätetään ja uudelleenkäytetään vielä suhteellisen vähän. Halpamuodin farkut hajoaa vastuullisesti valmistettuja farkkuja nopeammin, ja niitä kertyykin yleensä vaatekaapin pohjalle riesaksi asti.lahjoita-uudelleenkäytä-kierrätä-rikkinäiset-hajonneet-revenneet-repaleiset-tahriintuneet-farkkusi-kierrätysdesign-uniikki-persoonallinen-älä-heitä-sekajätteeseen.

MIKSI FARKUT HAJOAA?

Ei mikään vaate, edes vastuullisesti valmistettu, kestä iäisyyksiä. Kuitenkin vaatteiden kestävyyksillä ja laaduilla on hurjasti eroja, toiset farkut kestää puoli vuotta ja toiset helposti useamman vuoden. No, miksi tai minkä syiden takia farkkukangas yleensä sitten repeää?

Syitä voi olla toki useita; syyt vaatteen hajoamiseen voi olla vaatteen valmistuksessa tai vaatteen huolenpidossa. Kestämättömästi ja halvasti valmistetun vaatteen valmistus näkyy usein laadussa. Tuote valmistetaan kiireellä, tekniikat hukassa ja kustannustekijät edellä esimerkiksi Kiinassa tai Intiassa.

Käyttäjän aiheuttamat syyt heijastuvat vaatteen käyttöön ja ylläpitoon. Farkkuja ei saisi pestä liian usein ja lisäksi ne pitää pestä oikein. Lue blogista vinkit, kuinka peset farkut oikein ja säilytät niiden pitkäikäisyyden pidempään.

Toinen esimerkki käyttäjän aiheuttamista syistä liittyy farkkujen aktiiviseen käyttöön. Minkälaiset farkut valitset toimistotyöhön tai kevyelle iltalenkille. Joutuuko farkkusi usein rasitukselle, kuten risti-istunnan aiheuttamalle farkkukankaan venytykselle? Vähennä kankaan aiheuttamia rasituksia ja venytyksiä, niin pidennät luultavasti farkkujesi elinikää.

Fyysiset rasitukset, joihin voimme vähemmän itse vaikuttaa heijastuu omakohtaisiin kokemuksiini siitä, kun yläreidet hankaa kävellessä toisiinsa kiinni. Se on naisen vartalolle erittäin ominaista, ja tähän emme itse - ainakaan kovin helposti - voi vaikuttaa.

 

KIERRÄTÄ RIKKINÄISET FARKKUSI, NIIN VALMISTAMME KANKAASTA UUDET JA EKOLOGISET KIERRÄTYSFARKUT

Voit ottaa meihin yhteyttä, mikäli sinulla on kertynyt tätä hajonnutta farkkumateriaalia kotiisi ongelmaksi asti. Me kierrätämme, uudelleenkäytämme, leikkaamme ja lajittelemme farkut puolestasi ja teemme sen lisäksi ympäristöystävällisesti valmistaen siitä samalla uutta, uniikkia ja ekologista farkkumuotia. Nimittäin ”vanhoista farkkupaloista uudet farkut” – Piece Of Jeans.

 

piece-of-jeans-tilkku-ruutu-ruudullinen-neliö-farkuista-uudet-ekologiset-farkut-kestävä-vastuullinen-käsityönä-mittatilaus-tilaustyö-kuviollinen-ruudullinen.

MISTÄ YRITYKSEN NIMI JA LIIKEAIDEA FARKKURUUDUISTA - PALA FARKKUA - SAI OIKEIN ALKUNSA?

Edellä kuvaamani tapahtumaketju siitä, kuinka farkut puhkeavat naisilla (ja myös minulla) varsin usein reisistä, joko risti-istunnan tai reisien yhteen hankaamisen takia helposti ja nopeasti puhki, sai minut miettimään rikkinäisten farkkujen paikkaamista, ettei aina tarvitsisi ostaa uusia housuja ja heittää edellisiä roskiin. Vanhat polvesta rispaantuneet farkuthan saatetaan yleisesti paikata neliön muotoisella polvipaikalla, mikä tuo farkuille roimasti lisäikää ja paikkapalan valinnalla roimasti lisää uutta ja persoonallista ulkonäköä.

Minulla heräsikin idea, että miten olisi reisipaikka? No ehkä ei, totesin aika lailla samantien, mutta entä jos tekisi neliön muotoisista farkkupaikoista ”sen koko jutun”. Onnistuisikohan useista vanhoista farkuista koostaa uutta kangasta, leikata se kaavojen avulla farkkujen muotoon ja koostaa housuiksi? Rohkeana lähdin kokeilemaan, ja idea alkoi miellyttää itseäni monesta eri näkökulmasta.

  1. Farkkupalat leikataan ja lajitellaan sävyittäin ja totaalisen hajonneet palat laitetaan eri pinoon erilaista uudelleenkäyttöä varten.
  2. Muotilla leikatut säännölliset neliönmuotoiset palaut saumuroidaan, jotta kankaan reuna ei lähde rispaantumaan. Valitaan lanka, joka mätsää parhaiten kaikkien farkun sinisten ja mustien sekä harmaiden kanssa parhaiten
  3. Paloja lähdetään sommittelemaan toistensa kanssa limitysten. Limittäin sijoitetut palat kiinnitetään neuloin ja ommellaan vetolujuutta kestävällä Perma Core 75 -langalla.
  4. Kestävä, ekologinen, uniikki ja persoonallinen farkkukangas on valmis. Nyt siitä voi leikata oikeastaan minkä mallisia kaavapaloja tahansa ja koostaa uusiksi vaatteiksi, laukuiksi tai asusteiksi.
  5. Lisäksi, mitä ole vasta myöhemmin hoksannut..nämä farkut kestävät aikaa – siis todella! Sillä näiden farkkujen paikkaaminen on todella luonnollista, eikä herätä turhaa ekstrahuomiota, ja ovat korjattuaan aivan uudenveroiset. Käytettävän farkkupaikan tulee vain olla varmasti ehjä, ja ommella pala farkkuihin kiinni vähintään yhtä kestävällä langalla ja kiinnityskohta ulottaa reilusti yli rispaantuneen kohdan.

 

kestävä-korjattava-vastuullinen-rikkinäiset-musta-harmaat-farkut-tilkkutäkki-kangas-kierrätyskangas-secondhand.