FARKKUMUOTI

Miksi puhutaan bootcut-farkuista? Mitä bootcut farkut ovat ja mistä piirteistä leveälahkeiset bootcut farkut tunnistaa? Bootcut-farkut ovat historiassa olleet niin naisten kuin miestenkin farkkumalli. Leveälahkeiset bootcut-farkut ovat vaatekaapin ja farkkutyylien klassikko.

Puuvilla vaatteiden ja farkkujen raaka-aineena. Miten puuvilla valmistuu ja viljellään ja, mitä puuvillan viljely aiheuttaa? Puuvilla vaatteiden ja farkkujen raaka-aineena. Puuvilla on raaka-aineena ja vaatekuituna ylivoimainen, koska puuvillalla on mahdottomasti hyviä ominaisuuksia. Puuvilla on sen käyttömahdollisuuksiltaan erittäin monipuolinen materiaali.

Kuinka puuvillasta ja puuvillapelloilta kerätty raakapuuvilla valmistuu uusiksi farkuiksi? Aivan uusien "perus"farkkujen valmistus raa'asta puuvillasta tapahtuu suurelta osin halpamaissa huonoissa, epäeettisissä ja epäterveellisissä olosuhteissa. Puuvillan valmistus ja laatu heijastuu halpatuotantoon.
Muoti, farkut, tekstiilijäte ja kierrätys. Kun nämä kaikki asiat on yhdistänyt tämän päivän ja 2020-luvun maailmassa niin farkkumuotiin on syntynyt uusi muoti-ilmiö. Nimittäin tilkkutrendi. Tilkkufarkut, palafarkut, patchworkjeans - you name it. Farkku on aina muodissa mutta nyt kaikista farkkutrendeistä tuorein on tilkkufarkut eli paloista koostetut palafarkut.

Farkun nimestä ja denim-kankaan alkuperästä ja historiasta ei olla täysin varmoja. Osa tutkijoista uskoo siihen, että deminiä kudottiin ensimmäisenä Nimesissä, Ranskassa. Ajatellaan, että demin-kankaan nimi olisi lyhennys sanoista ”de Nimes” eli ”Nimesistä”.

Mistä tulee suomenkielinen nimitys farkku? Mitä on denim ja mistä sen sininen väri on peräisin?

Vaatteiden pesulapussa on usein made in -merkintä. Made in -merkintä ei ole pakollinen, mutta moni brändi ja vaatteen valmistuttaja sen vaatteeseensa lisää. Mutta mitä tuo valmistusmaata kuvaava merkintä todellisuudessa kertoo, vai kertooko se todellisuudessa yhtään mitään?
Mikä on vastuullisen muodin ja pikamuodin hinta? Moni yksinkertaistaa vaatteen hinnan koostumaan vain sen valmistuksesta: "Miten tämä vaate voi olla näin kallis valmistaa?" Kun vaate valmistetaan vastuullisesti ja eettisesti, ei luonnon tai ihmisten kustannuksella, valmistus näkyy hinnassa.
Mistä tekijöistä vastuullisen muodin voi tunnistaa? Mitä on keinot valita vastuullista muotia? Vastuullinen muoti sanana sisältää myös käsitteet ekologinen muoti ja eettinen muoti. Vastuullinen muoti ottaa huomioon niin ihmiset kuin ympäristönkin. Vastuullisuutta vaateteollisuutta voidaankin tarkastella kolmesta isosta eri näkökulmasta...
Miten valita eettisiä eli eettisesti valmistettuja vaatteita, farkkuja ja muotia? Ohjeet eettisiin vaatevalintoihin: Selvitä miten ja missä vaate on valmistettu ja mistä materiaalista. Onko jotkin materiaalit ekologisempia kuin toiset?
Nyt voit teettää toiveidesi mukaisen sinulle kustomoidun vaatteen, asusteen tai laukun kierrätetystä farkusta. Mittatilaus on osa ekologisuus- ja vastuullisuustekijöitä. Mittatilaustuotteet tulevat heti käyttöön ja valmistetaan asiakkaan toiveesta ja tarpeesta. Lue tuotereferenssejä ja katso kuvia asiakaskollaasista. Tilaa sitten omasi. Pyydä tarjous ottamalla yhteyttä.
Kokosimme farkkuaiheiseen blogiin kuvia riippuvista eli roikkuvista korvakoruista, jotka on valmistettu kierrätysmateriaaleista suomalaisena käsityönä. Korut ovat nikkeli- ja lyijyvapaat, joten korvakorut sopii herkillekin korville. Katso kuvia uniikeista käsintehdyistä korvakoruista ja osta omasi verkkokaupasta.

Toteutimme asiakkaiden kanssa yhteisen kampanjan. Kampanjan tarkoituksena oli päästää asiakkaat eläytymään ja kertomaan, kuinka he ovat ottaneet ostamansa tuotteet käyttöön. "Missä, ja miten tuote toimii juuri sinun arjessasi? -tyyliin".

Kampanja suoritettiin niin, että asiakkaat ottivat joko itsestään ja/tai tuotteestaan 1-5 kuvaa ja jakoivat ottamansa kuvat meille joko sosiaalisessa mediassa tai sähköpostitse. Kampanjan aikana saimme upean määrän mitä erilaisempia kuvia, ja kokosimmekin niistä kollaasin tälle sivulle.

Oletko sinä vegaani, kasvissyöjä tai kenties A-luokan lihansyöjä? Tiedätkö, mitä vegaani-sana tarkoittaa laajemmassa merkityksessään?

Sana "vegaani" mielletään ensimmäisenä tarkoittamaan vain ruokaa, mutta yleisemmin vegaani tarkoittaa "ei-eläinperäistä".

Vegaaniset tuotteet voivat olla niin elintarvikkeita, tekstiilejä kuin muitakin synteettisesti kasviperäisistä aineksista valmistettuja materiaaleja, esimerkiksi vegaanikynttilöitä. Farkut ja farkkutuotteet voidaan luokitella vegaanisiksi eli kasviperäisiksi tuotteiksi. Myös strech-farkut eli muovia sisältävät farkut ovat vegaaniset.