TILKKUFARKUT SAAPUIVAT 2020-LUVUN FARKKUMUOTIIN

Muoti, farkut, tekstiilijäte ja kierrätys. Kun nämä kaikki asiat on yhdistänyt tämän päivän ja 2020-luvun maailmassa niin farkkumuotiin on syntynyt uusi muoti-ilmiö. Nimittäin tilkkutrendi. Tilkkufarkut, palafarkut, patchworkjeans - you name it.

Tilkkufarkut kootaan palasista. Piece Of Jeans tekee tämän ekologisesti käyttäen materiaalinaan poistotekstiiliä eli farkkujätettä.

Lue lisää: Mitä tilkkufarkut ovat ja miten Piece Of Jeans ne valmistaa?

 

Iltasanomat_neliö-ruutu-moonakansanen-menaiset-pieceofjeans-pala-farkkua-paloista-tilkuista-tilkkutäkki-tilkkutrendi.

TEKSTIILIJÄTE JA KIERRÄTYS SAAPUIVAT MYÖS FARKKUMUOTIIN: TILKKUFARKUT ELI PALAFARKUT OVAT NYT MUODISSA!

On vaikea nimetä materiaalia, joka on yhtä muodikas, ajaton, universaali ja yhtä muuntautumiskykyinen kuin mitä farkkukangas on. Farkku on lisäksi erittäin kestävä materiaali, mikä tekee siitä helposti uusiokäytettävän ja kierrätettävän.

Farkulla on materiaalina pitkä historia ja iso osa maailman väestöstä käyttää farkkuja päivittäin, mikä tekee materiaalista todella klassisen, perinteisen ja turvallisen. Mistä ja milloin farkut ovat saaneet alkunsa? Lue lisää farkun historiasta.

Farkku on aina muodissa mutta nyt kaikista farkkutrendeistä tuorein on tilkkufarkut eli paloista koostetut palafarkut. Farkkutilkuista koostetut housut ovat täydellinen tapa lisätä hieman ainutlaatuisuutta ja persoonallisuutta omaan pukeutumiseensa.

Tilkkufarkut kootaan kirjaimellisesti paloista, ja jokainen tilkkutäkkitekniikalla syntynyt housupari on oma uniikki yksilönsä. Piece Of Jeans lajittelee tilkut useaan eri farkun väriin perustuvaan pinoon, joista valmistuu musta-harmaita, vaaleansinisiä tai tummansinisiä tilkkutrendin muotifarkkuja.

 tilkkufarkutt-palafarkut-farkkumuoti-armeijakuviolliset-housut-housut-tilkkutäkki-takki-naisille-miehille-unisex-farkku-denim-kierrätetty-ekologinen-valinta-suomalainen-muoti.

TILKKUFARKKUJEN TRENDI ON NÄHTY HISTORIASSA JO AIEMMIN

Ensimmäisen kerran tilkkufarkut nousivat suosioon 70-luvulla. Aikoina, jolloin farkkujen lahkeista tuli leveämmät. Tuolloin farkuissa nähtiin ensimmäistä kertaa käsin ommeltuja paikkoja ja tilkku tuunauksia. Tänä päivänäkin farkut saatetaan polvista hajonneina paikata niin sanotulla polvipaikalla.

Piece Of Jeans:n perustaja Moona Kansanen keksi kuitenkin tuoda tilkkutrendin nykyaikaan ja "entä jos tehtäisi paloista se kokonainen juttu", ei vain paikkoja vaan kokonaiset housut. Moona Kansasen tilkkufarkkuja onkin saatavilla niin slimfit kuin leveälahkeisena bootcut-mallinakin.

MISTÄ TILKKUFARKKUJEN TRENDI KUMPUAA?

Tilkkutäkkitrendin syntymiseen on vaikuttanut tämän ajan megatrendi, vastuullisuus. Pinnalla kuohuavat uutisaiheet ekologisuudesta, eettisyydestä ja kierrätysmateriaalien uusiokäytöstä (recycle & upcycle) ovat saapuneet nyt myös farkkumuotiin. Tyylikkyyden puutteesta tilkkumuodissa ei tarvitse murehtia. Tyyli on päinvastoin rohkea ja muodikas, mitkä kertovat vaatteiden käyttäjien arvoista - vastuullisuudesta ja halusta pukeutua sen mukaisesti.

Lue lisää: Mitä tarkoittaa käsitteet recycle, upcycle, downcycle?

Ihmisiä kannustetaan tämän päivän muotimaailmassa pitämään entstä paremmin huolta vaatteista ja tekstiileistä, jotka on maailmassa jo kerran tuotettu. Uusien materiaalien tuottaminen kuluttaa luonnonvaroja, joten kannustus jo olemassa olevien materiaalien eliniän pidentämiseen on valtavassa kasvussa. Ihmiset ovat myös yhä halukkaampia maksamaan vastuullisesti tuotetuista kestävistä vaatteista mikäli samat arvot ovat heidän elämässään myös muulla tavalla läsnä. Pukeutuminen, syöminen ja liikkuminen kulkevat usein käsikädessä vastuullisuusteemojen ympärillä.

TILKKUTÄKKI-DESIGN ON MAAPALLON LUONNONVAROISTA HUOLEHTIMISTA

Tietysti kaikista ekologisinta ja vastuullisinta olisi olla hankkimatta ja ostamatta mitään, mutta se usein tulee ensimmäiseksi vaihtoehdoksi maailman pelastamisen kynnyksellä ja ilmastonmuutoksen hillitsemisessä. Vaateostoksilla voi tehdä parempia valintoja.

Onkin lohdullista nähdä vaatetrendi, joka ei oikeastaan kannusta hankkimaan jotain aivan uutta tai tietynlaista yläosaa tai alaosaa, vaan trendi, joka korostaa korjaamista, uudelleenkäyttöä ja huolenpitoa vaatteiden näyttävyydestä ja vaatevalinnasta tinkimättä. Tilkkufarkku taipuu niin farkuiksi, mekoiksi, farkkutakeiksi kuin hameiksikin.

ekohame-ekologinen-vastuullinen-hame-tilkkutrendi-trendikäs-muodikas-hame-minihame-puolihame-lappuhame-mittatilaushame-mittatilauksena-kustomoitu-custom-tilaustyö-mittojen-mukaan-pieceofjeans.

Tämä tilkkufarkkujen muotiaalto (engl. patchworkjeans) todistaa hyvin sitä, kuinka suopeasti maailma suhtautuu tänä päivänä korjaamisen ja kierrättämiseen. Historian takaiset ajatukset ja häpeän vaatteiden korjaamisesta voi tämän päivän maailmassa unohtaa! Ekologisuus ja uudelleenkäyttö on nyt tämän vuosisadan "must have". Meidän on vain siirryttävä kestävämpiin tuotteisiin ja kierrättämisen lisäämiseen. Pikamuotiaalto ei voi vain jatkaa kasvamistaan. Tilkkutrendi on maapallon voimavaroista huolehtimisesta.

Lue lisää: Pikamuoti saastuttaa enemmän kuin lento- ja laivaliikenne yhteensä

FARKKUTILKKU VIESTII EKOLOGISUUS- JA VASTUULLISUUSARVOJA

Oikeastaan tilkkufarkkujen käyttö jo itsessään tukee ajatusta välittää vaatteista. Se on loistava tapa ilmaista ympäristöstä tai maapallosta välittämisen merkitystä. Kierrätys ja uusiokäyttö on tuotteen henki ja sydän. Se on myös kaukana teollisuuden ”täydellisyyden hakemisesta”, joka ei ole inhimillistä kenellekään.

Ostamalla tilkkufarkut annat äänesi vastuullisuudelle ja ekologisuudelle, asiakkaana äänestät jaloillasi.