MITÄ MITTATILAUS TARKOITTAA KÄYTÄNNÖSSÄ? MITEN MITTATILAUSVAATTEIDEN VALMISTUSPROSESSI ETENEE?

Pohditko, mitä mittatilaus tarkoittaa käytönnössä, ja mieltäsi askaruttaa vielä muutama asia, jotka haluaisit varmistaa vielä ennen tilaamista? Entä miten mittatilausvaatteiden valmistusprosessi etenee?

Tässä blogipostauksessa olen pyrkinyt vastaamaan yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin mittatilauksen tilaamiseen ja valmistusprosessiin littyen. Jos et löydä kysymykseesi vastausta, älä epäröi olla minuun yhteydessä.

mittatilaus, Moona Kansanen, pala farkkua, farkkupala, ekologiset designfarkut kierrätetystä farkusta, yrittäjä, naisyrittäjä Tampereelta, nouseva suomalainen brändi

Moona Kansanen, CEO & perustaja, Piece Of Jeans Oy

pieceofjeans@outlook.com

KAIKKI VAATTEEN MITTATILAUKSESTA:

Kaikki brändin tuotteet valmistetaan vastuullisesti ja eettisesti käsityönä, ja yksi vastuullisuuden elementeistä onkin se, että vaatteet valmistetaan asiakkaiden tarpeeseen tilaustyönä ja heti oikean kokoisiksi. Asiakkaiden toiveiden ja mittojen mukaan valmistetut tuotteet tulevatkin entistä varmemmin käyttöön, eivätkä ne jää vaatekaapin pohjalle lojumaan ja odottamaan sitä ”oikeaa” hetkeä. Mittatilaus sitouttaa. Halvan vaatteet hoito-ohjeet on helppo laiminlyödä ja sitä kautta vaatteita päätyy roskiin entistä enemmän.

Oletko tullut ajatelleeksi monetko vaatteet jäävät vaatekaappiisi lojumaan, ja paljonko ne ovat kaupasta ostaessa maksaneet? Et ole ehkä jaksanut sovittaa, mutta toteat, että kyllä näitä tulee käytettyä. Hetken päästä tajuat, että et ehkä olekaan käyttänyt ostamiasi housuja tai paitaa kuin muutaman kerran, ja päädyt myymään ne kirppisellä pilkkahintaan, tai heittämään ne roskiin." -Tiesitkö, että joka sekunti maailmassa kipataan yksi kuorma-autolastillinen tekstiilijätettä kaatopaikalle.

Toinen vastuullisuuden vaateteollisuuden teemoista onkin se, että vaatteet tai niiden materiaalit käytetään loppuun. Vaikka vaate tai asuste sellaisenaan ei olisi enää käyttökelpoinen, niin osa sen materiaalista voi silti olla hyödynnettävissä. Materiaalit, kuten farkku ja nahka, kestävät aikaa, ja niin uusien design-tuotteiden valmistus voi taas alkaa. Brändin tuotteet kantavatkin harteillaan arvokasta materiaalien uudelleenkäyttöä.

"Investoimalla mittatilaukseen ja netistä ostettuun helposti korjattavaan farkkuvaatteeseen, voit luottaa, että vaate kestää useamman vuoden eikä jää vaatekaapin pohjalle lojumaan. Vaate maksaa arvonsa itselleen takaisin, heti kun käyttäjä huomaa olevansa tyytyväinen."

OLETKO KYLLÄSTYNYT SOVITTAMAAN, PALAUTTAMAAN JA TUUNAILEMAAN VÄÄRÄNKOKOISIA VAATTEITA?

– "Niin minäkin. Aika on rahaa, ja se säästää hermoja ja vaivaa, olen huomannut." Mieluisten vaatteiden ostaminen netistä ei tarvitse olla vaikeaa, mutta vakiokokoisten vaatteiden fiksailu on. Fiksailetko yleensä itse, vai viet ompelimoon esimerkiksi lahkeiden lyhennykseen? Mitä lahkeiden lyhennys on sinulle maksanut, ja mikä ostamasi tuotteen kokonaishinnaksi on tullut kaikkien fiksailukustannusten jälkeen? Paljonko se vaati aikaa ja vaivaa?

Lupasitko itsellesi, että ”ensi kerralla ostan vain itselleni täydellisesti istuvia vaatteita”. Nyt on sen lupauksen toteuttamisen aika ja paikka. Tulet säästämään aikaa, vaivaa, rahaa, sekä saat itsellesi mieluisen vaatteen hetkessä. Lisäksi säästät luontoa investoimalla second-hand -farkusta valmistettuihin ekotuotteisiin. "Tee ekoteko muodin keinoin"

 

MITEN TILAAN JA MITTAAN VARTALONI OIKEIN MITTATILAUSTUOTTEEN VALMISTUSTA VARTEN?

1. Tilaa ja maksa haluamasi tuote, esimerkiksi mittatilausfarkut, verkkokaupassa.

2. Jää odottamaan yhteydenottoani. Yhteydenoton yhteydessä annan sinulle tarkat ohjeet vartalon mittojen ottamiseen. Lisäksi esitän kysymyksiä vaatteen toivottuun malliisi liittyen.

Voit lueskella vartalonmittausohjeita jo etukäteen täältä.

Mittatilausvaatteiden toimitusaika on yleisesti noin 4-8 viikkoa. Vaikka aika saattaa tuntua pitkältä, niin lupaan, että se on varmasti odottamisen arvoista.

Asiakas tietää:

”Mittojen ottaminen onnistui helposti kotona, ja farkkujen toteutus on aivan mielettömän taidokasta. Seuraavat vuodet meinaan näissä kulkea. Aloin jo haaveilemaan samaan tyyliin valmistetusta mittatilaushameesta.”