MIKSI RUUDUN MUOTOINEN FARKKUPALA JA TILKKUTÄKKIKANGAS? MIKSI EI ESIMERKIKSI RAITOJA?

Farkkuja on monenlaisia. Malleina on slimfit, loosefit, bootcut,…niitä on naisille sekä miehille, lapsille sekä aikuisille. Mutta kaikkia näitä yhdistää se, että lahkeen leveys on kapeampi kuin itse lahkeen pituus. Lisäksi lahkeen leveys on usein suurempi reiden yläosassa, kuin esimerkiksi sääressä. Yhdistävänä tekijänä on myös se, kuinka päin puuvillan langat lahkeessa kulkevat, että kangas toimii farkuissa teknisesti oikein.

"Farkkukankaalla on teknisesti oikea ja väärä suunta, jotka täytyy osata tunnistaa, jotta farkut voi valmistaa."

vastuulliset vaatteet, ympäristöystävälliset vaatteet, kierrätetty farkku, kierrätysdesign, kierrätysdesign-tuotteet, laadukkaat mittatilaustuotteet netistä, vastuullinen vaatebrändi, vaateteollisuuden tulevaisuus, tekstiilijätteen kierrätys

STRECH FARKUSSA

Mieti, joustaako farkkusi enemmän pituus vai leveyssuunnassa. Jos otat kiinni farkkusi lahkeesta, joustaako lahkeesi kumpaan suuntaan enemmän? -Aivan oikein, leveyssuuntaan. Vanhoista farkuista leveyssuunta on oikea farkkukankaan käyttösuunta. Mietipä, kuinka farkkusi toimisivat, jos ne eivät joustaisi leveyssuuntaan juuri yhtään mutta pituussuuntaan kyllä. Jep, tulisi hassu fiilis, jotenkin outo ja kankea olo.

Ja, vaikka denimiä valmistetaan myös ilman muovia, joka luo tämän strech-ominaisuuden, niin jäykemmänkin farkkukankaan suunnan joustavuudessa ja lankojen suunnissa on eroja, jotka on farkkuja ommellessa otettu huomioon.

Johtopäätöksen voitkin jo arvata. Koska materiaalina meillä on vanhat ja kierrätetyt farkut, ja koska lahje kapenee säärtä kohti mentäessä hurjasti sekä langan suunnilla on oikea ja väärä suunta, niin leveyssuunnassa farkuista ei kovin leveitä raitoja esimerkiksi saisi. Muoto, kuten neliö, on valittu farkkujen teknisyyden eli raaka-aineen perusteella. Silloin tulos on toimivuuden kannalta kaikista onnistunein, mikä on laadukkaan brändituotteen yksi isoimmista tunnusmerkeistä.
Piece Of Jeans mallisuojasi käyttämänsä pala-designin. Lue täältä, mitä mallisuojattu design käytännössä tarkoittaa.