MISTÄ BRÄNDIN TARINA JA NIMI PIECE OF JEANS ON SAANUT ALKUNSA?

Suomessa tekstiilijäte lajitellaan tällä hetkellä sekajätteeksi. Ehjät ja siistit vaatteet kelpaavat vielä kierrätyskeskuksiin myyntiin mutta, mitä sekajäteroskiksessa makaaville rikkinäisille vaatteille, esimerkiksi farkuille, tapahtuu? -Ne poltetaan.

TIESITKÖ TÄMÄN TEKSTIILIJÄTTEESTÄ?


Monen mielestä jätteiden aiheuttamat ongelmat saadaan niin sanotusti poistettua, kun roskapussit, hajonneet kengät tai repaleiset farkut saa vietyä asunnosta jätekatokseen. Mutta ajattelitko, että nyt "kotisi siisteys tuli siirrettyä maapallon ongelmaksi?" Huh. Siitä se ongelma vasta valitettavasti alkaa. Maapallo ei ole aktiivinen toimija, joka voisi vaikuttaa jätteiden määrään, laatuun tai jalostukseen. Sinä olet aktiivinen toimija. Jätteenpoltto vapauttaa ympäristölle haitallisia päästöjä ilmakehään voimistaen kasvihuoneilmiötä.

pala farkkua, kuviolliset farkut, tilkkutäkki, ruudulliset vaatteet, brändin tarina, patch, pieceof, palafarkut, modernit farkut ja vaatteet, suomalainen design, tilkkutäkkifarkut, mittatilausvaatteet netistä, käsityönä valmistetut farkut, käsityötuottet, tekstiilijätteen uudelleenkäyttö, farkkujäte, ekologiset ja persoonalliset farkut ja vaatteet, personoidut ja uniikit farkut, uniikit, kustomoidut farkut, brändifarkut käsityönä

Brändin tarina alkoi farkuista "farkuista uudet farkut" - pala farkkua - pieces

HALPAMUOTI KUORMITTAA LUONTOA MUTTA ANTAA MAHDOLLISUUKSIA UUDEN DESIGNIN LUOMISEKSI


"Farkkuni hajoavat reisistä joka toinen kuukausi..mitä tehdä. Tuttua? Hajoaako sinunkin? Ei ole paikkaa, minne viedä. Ehjää materiaaliakin on näin monessa farkussa vielä paljon jäljellä. Ne ovat vain yhdestä kohdasta hajonneet. Farkku on ihana materiaali. Kaipaan jotain erilaista. Farkku on lisäksi todella kestävä materiaali, se kestää aikaa ja antaa mahdollisuuksia."


Tarina alkoi farkuista: "Reusea a piece of jeans to make it new jeans". Farkuthan saatetaan joskus polvesta hajonneina paikata, neliön muotoisella farkkupalalla. Miten olisi reisipaikka, ehkä ei. Mutta neliöstä pidän. Kuinka ruudun muotoisia paloja voisi kiinnittää toisiin, että se myös kestäisi aikaa. Limittäin sommittelu. Mitä näistä teksisin ensimmäiseksi. Tilkkutäkkikangasta alkoi syntyä, ja housujen kaava löytyy joten kokeillaan...

Miksi valitsimme juuri ruudun muotoisen palan, miksi ei esimerkiksi raitaa? Lue blogista

MILLOIN JA MITEN EKOLOGISEN FARKKUBRÄNDIN ARVOT JA LIIKEIDEA ALKOIVAT MUODOSTUA

Ensimmäisten farkkujeni valmistumisesta onkin aikaa, toki niiden ompeleminenkin kesti yhteensä valehtelematta varmaan kaksi vuotta. Farkut taisi valmistua vuoden 2016 joulukuussa ja sitten tulin miettineeksi tätä mallisuoja-asiaa. Kangas on kaipaamani erilainen ja persoonallinen. Tällaista ei vielä ole. Patentti- ja rekisterihallitukseen soitettua osasivat suositella mallisuojan ostamista. Niinpä tuli mallisuojahakemus täytettyä ja todistus tuli postissa.

"Nyt on 2018 marraskuu ja melkein kaksi vuotta on kulunut siitä, kun mallisuojasin kankaan." Pohdin: "Kukaan ei tätä tule koskaan näkemään, ja kokemaan jos en siitä rohkeasti ilmoita.", asia on jo mallisuojankin taakse turvattu..ja idealla tulisi varmasti olemaan perustelty syy menestyä. Onhan tässä ympäristöasiat kyseessä. Ajatuksena: Jos ympäristön hyvinvointia voisi edistää muodin keinoin, miltä se kuulostaisi? Kyllä, aika huikealta.

Somekanavat vuoden 2018 lopussa tekivät tilanteeseen ison käänteen! Jännittävintä oli se oman idean esille tuominen mutta seuraajien innostus uuteen kuosiin ja brändin taustalla vaikuttavia asioita kohtaan antoivat luottamusta.

 

TILKKUTÄKKI-DESIGN  LÄHTI TODELLISEEN TESTAUKSEEN


"On noin vuosi siitä kun somekanava, brändi ja nimi pistettiin pystyyn. Mun ensimmäiset itselleni tehdyt farkut on edelleen tallessa, farkkujen valmistus on täysin ulkoistettu, farkkulahjoituksia tulee niin yksityisiltä ihmisiltä kuin isoilta yrityksiltäkin ja tuotevalikoima on kasvanut verkkokaupassa tasaiseen tahtiin." Kankaan antamat mahdollisuudet konkretisoituivat itsellenikin vasta myöhemmin, tästä voi tehdä vaikka mitä. Valikoima kasvaa ja kehittyy edelleen. On farkut, farkkukassi, meikkipussi, kuulokepussi, patalaput, korvakoruja ja vaikka mitä!

Yksi isoimmista saavutuksista yrittäjäurallani on ehdottomasti se, kun uskalsin osallistua Unikorni-yrittäjyyskilpailuun syksyllä 2019. Karsinnan kautta finaaliin, finaalissa huikeat tuomariston kommentit ja finaalin voitto antoivat hurjasti lisää uskoa, että tällä liikeidealla voidaan lähteä valloittamaan maailmaa! "Paremmat valinnat arjessa voi tehdä näyttävästi ja persoonallisesti. Mallisuoja brändin synnyn taustalla on huikea tapa suojata tämän tapainen liikeidea. Joskus kilpailijoiden taso on heikko - tänä vuonna ei", kommentoi kilpailun tuomarit liikeideaamme.

 

Haluaisitko sinä lahjoittaa farkkua ja antaa käyttämättömille tai rikkinäisille kierrätyskeskuksiin kelpaamattomille vaatteillesi uuden elämän?