MEDIASSA

Yhteistyössä nuori nouseva artisti Joacim. Joacim puettiin Vain Elämää -pelastakaa lapset -jakson kuvauksiin yhdessä Piece Of Jeans:n kanssa. Jakso on katsottavissa jälkikäteen Nelosen Ruudusta. Joacimin yllä Piece Of Jeans - puna-musta-harmaat farkut sekä musta-harmaa farkkutakki. Tuotteet ostettavissa Piece Of Jeans:n verkkokaupasta.

Kestävämmän pukeutumisen puolesta. Miten voimme vähentää tekstiilijätteen määrää? Ovatko tilkkufarkut ratkaisu muodin ympäristöongelmaan? Haastateltavana Piece Of Jeans yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Moona Kansanen.
"Käytännössä farkkutuotteet ovat ikuisia, sanoo farkkujätteestä tilkkumuotia valmistavan Piece of Jeansin perustaja Moona Kansanen." Kansaselle kaiken lähtökohta on kuitenkin vastuullisuudessa. Kurkista yhtiön toimistoon ja katso miten ja missä design-farkut valmistuu pala palalta, farkkutilkuista.

Yritysidea voi syntyä mistä vain, esimerkiksi turhautumisesta halpavaatteiden laatuun. Moona Kansanen paikkasi opiskelijana farkkujaan, kunnes keksi pilkkoa ne ja rakentaa palasista kokonaan uudet housut. Näin syntyi Piece Of Jeans.

Tampereen Kauppakamarilehden artikkelissa Moona Kansanen sanoo, että kierrätysmateriaalit ovat raaka-aineena todella vaativia, mutta lopputuloksesta voi saada jopa alkuperäistä tuotetta laadukkaamman. Somessa on kirjoitettu osuvasti, että on upeaa, kun nuhjuisesta vaatteesta syntyy designia, hän sanoo.