MIKÄ TEKEE CAPREISTA EKOLOGISET JA VASTUULLISET?

MIKÄ TEKEE CAPREISTA EKOLOGISET, KESTÄVÄT JA VASTUULLISET?

Farkkucaprit ommellaan tilauksesta ja niiden valmistus tapahtuu käsityönä 100% kierrätetystä denimistä, eli materiaalina on uusiokäytetty farkku, jonka pääraaka-aineena on puuvilla. Puuvillan käyttö tekee capreista myös vegaaniset. Puuvillapellon jatkuva huolenpito ja kastelu on yksi maailman suurimmista juomaveden kuluttajista. Tiesitkö, että yksien uusien farkkujen valmistaminen kuluttaa noin 10 850 litraa puhdasta juomavettä - ja tämän hurjan määrän vettä voi kierrätetystä farkusta valmistetuilla muotihousuilla voi säästää. Tuo 10 850 litraa riittäisi yhden ihmisen kolmen kuukauden suihkuvesiksi tai seitsemäntoista vuoden juomavesiksi.

Kaikki vähänkin käytetty kierrätetty farkkukangas pestään, desinfioidaan, paloitellaan ja koostetaan uudeksi kankaaksi. Farkkupaloista koostetaan uusi ruudullisista paloista koostuva kangas, jota on saatavilla useassa eri sävyssä ja kahdessa eri tyylissä. Tyylivaihtoehtoina on saumuroidut palat, tai palojen saumojen sisäänkäännetyt eli saumuroimattomat palat (ks tuotekuvat). Saatavilla olevat sävyt ovat vaaleansininen, tummansininen, musta-harmaa, pelkkä musta tai kaikkien edellisten sekoitus. Jokaiset mittatilauksena valmistetut housut ovat ulkonäöltään uniikkeja, joten mallien pukemat farkut ovat vain esimerkkejä Piecie:n sijoitteluista. Kaikki mittatilauksena valmistettavat ruudulliset kesäcaprit ovat kuitenkin myyntikuvien lupaamien sävyjen mukaiset. Paloista koostettujen farkkujen saumauslangan kestävyyteen on kiinnitetty huomiota. Kangaspalat on ommeltu toisiinsa Perma Core 75 - vetolujuutta kestävällä langalla. Farkut on myös todella helppo paikata, mikä pidentää tuotteen elinkaarta entisestään. Toimitamme jokaisen tuotteen mukana pari valmiiksi saumuroitua varapalaa.

Farkut kootaan kahdesta kangaskappaleesta; vasemmasta ja oikeasta lahjekappaleesta, jolloin ainut sauma on haara- & sisälahjesauma. Ulkosauman poisjättämisellä taataan kuvion saumaton jatkuvuus reiden ulkosyrjällä. Farkut sisältävät sekä jäykkää, että strech-denimiä. Strech-farkkupalojen lisäämisellä ja tarkalla suunnittelulla taataan farkkujen istuvuus, pieni jousto ja mukavuus. Pienellä määrällä strech-farkkua caprit kestävät aikaa ja liikkumista. Jäykästä denimistä ei myöskään voi valmistaa vartalonmyötäisiä farkkuja niin helposti kuin strech-farkusta. Uusiokäytetty ja pesty farkku on asiakkaiden kokemuksien perusteella todettu ihanan pehmeäksi ja mukavaksi materiaaliksi ihoa vasten.

Kangas antaa hiukan joustoa, mutta ei ole kuitenkaan jäykkä. Mallin tarkemmat toiveet kysytään vielä yhteydenottovaiheessa. Erillinen vyötärökaitale ja alaselän muotolaskokset. Vyötärön korkeus määritetään haarasaumasta (edestä ja takaa). Vyötäröllä vyönsolkipaikat. Taskut toiveiden mukaan. Vetoketju ja nappi tai kuminauhavyötärö toiveiden mukaan.

Nappaa blogista tyylivinkit arkeen, kun pukeudut farkkuihin.