MIKSI KANGASKASSI EIKÄ MUOVIPUSSI?

MIKSI ON EKOLOGISEMPAA VALITA KANGASKASSI EIKÄ MUOVIPUSSI?

Netti on täynnä keskusteluja aiheesta, onko ekologisempaa valita muovipussi, kangaskassi vai paperikassi. Kuitenkin useimmissa tapauksissa verrataan kierrätysmateriaaleista valmistettua muovipussia sekä uusiomateriaaleista valmistettua kangaskassia.

Tai sitten vertailukohteena on uusiomateriaalista; polypropeenimuovista-valmistetut kestokassit, jotka vaikuttavat pintatuntumaltaan kankaisilta, mutta ovatkin todellisuudessa muovia. Varsin itsestään selvää onkin, että uusiomateriaalin käyttö on ympäristölle vähemmän ystävällinen valinta kuin kierrätetty.

Kuitenkin jos vastakkain asettuu kierrätysmuovista ja kierrätetystä farkusta valmistettu farkkukassi, lienee itsestään selvää kumpi näistä kasseista on ekologisempi ja parempi valinta. Ekoteon tekee kierrätysfarkusta valmistettu kestofarkkukassi.

1. KANKAINEN KESTOKASSI KESTÄÄ AIKAA

Kassin ekologisuutta miettiessä yksi tärkeimmistä asioista on sen elinikä. Kuinka pitkään muovikassi tai kestävästä ja venymättömästä kankaasta valmistettu kangaskassi kestää aikaa? Veikkaan, että muovipussin käyttökerrat rajoittuvat yhdellä kädellä tai jopa parilla sormella laskettaviin käyttökertoihin; kerran kauppakassina ja kerran roskapussina.

Kangaskassi kestää painoa, ja jopa pesua ja huolenpitoa. Muovipussi repeää ja venyy helposti, jo ennen kuin olet päässyt kassalta autolle.

2. FARKUN UUSIOKÄYTTÖ TEKEE FARKUSTA EKOLOGISEN

Vaikka farkkusi olisi yhdestä kohdasta hajonneet, niin ne voivat olla silti hyvin käyttökelpoisia raaka-aineita esimerkiksi muille farkusta valmistetuille uusiotuotteille. Farkku on materiaalina todella kestävää, mikä mahdollistaa sen kierrättämisen ja uusiokäyttämisen. Farkkua ei myöskään tarvitse pestä kovin usein, mikä pidentää sen elinikää ja pienentää sen huolenpidon ympäristövaikutuksia

3. VALITSE KESTÄVÄ FARKKUKANGASKASSI, SE SÄÄSTÄÄ LUONTOA MUTTA MYÖS RAHOJASI

Mutta kuinka paljon kangaskassin ostamisella sitten voit säästää verrattuna muovipussiin? Se riippuu aivan kangaskassin hinnasta, mutta muovipussien vuosihinta on helppo laskea. Viisitoista senttiä päivässä kerrottuna 365 on huimat 54,75€, ja jos ostat päivässä noin kaksi muovipussia niin se tekee jo yli satasen. Kangaskassi on siis todella paljon edullisempi vaihtoehto, ja se kestää lisäksi useamman vuoden. Osta ekologinen kangaskassi. Nämä kangaskassit säästävät luontoa ja kukkaroasi. Tämä kestävästä farkkukankaasta valmistettu tilava kestokassi kestää vuosia ja maksaa itsensä nopeasti takaisin.