MITEN MITATA LANTIONYMPÄRYS OIKEIN? MISTÄ KOHDASTA VYÖTÄRÖNYPÄRYS KUULUU MITATA?

Vaatteita erityisesti netistä ostettaessa on ensiarvoisen tärkeä tietää vartalon mittaamisen kannalta tärkeimmät mitat. Farkkuja, housuja, hameita ynnä muita alavartalon vaatteita ostaessa tulee varmasti törmäämään sanoihin "lantionympärys" ja "vyötärönympärys". Isoimmaksi ongelmaksi sopivaa kokoa netistä valitessa koituu kuitenkin se, että mittasinko vartaloni varmasti oikein ja tismalleen oikeasta kohdasta..?

Me Piece Of Jeans:lla olemme halunneet panostaa kattaviin ja selkeisiin kokotaulukoihin. Helppoa! "Painota Piece Of Jeans:lla farkkuja valitsiessa lantionympäryksesi osoittamaa housukokoa".

pieceofjeans-lantionympärys-vyötärönympärys-tilkkufarkut-patchworkjeans-housut-palafarkut.


MITEN MITTAAN VARTALONI? MIKÄ OIKEASTAAN ON LANTION YMPÄRYSMITTA JA ONKO VYÖTÄRÖ VATSAN YMPÄRYSMITTA?

Lantio ja vyötärö ovat todella samankaltaisia sanoja, joten ne on vaikea sekoittaa keskenään, jopa ihan päinvastoin. Joillekin lantion ja vyötärön mitat tarkoittavatkin melkein samasta kohtaa mitattuja vartalon mittoja, mikä saattaakin koitua housujen oston kannalta katastrofiksi. Jos valitsee itselleen väärän koon, mittojen perusteella liian pienen, ei ihanat netistä ostetut ja kauan odotetut farkut tule kotiin saavuttua mahtumaan päälle ja asiakas joutuu ne palauttamaan...yleensä vieläpä maksua vastaan. Isomman koon tilaaminen tässäkin tilanteessa on arpapeliä, koska oikeita mittoja ei asiakas osaa ottaa. Toinen vaihtoehto on, että kokotaulukot ja mittausohjeet vain sekoittavat asiakkaan päätä lisää, eikä hän päätä housuja edes yrittää ostaa, vaan luovuttaa jo ostovaiheessa.

Istuvien vaatteiden mittailuun kannattaa kuitenkin pyrkiä panostamaan kunnolla. Mitä paremmin mittaat, ja mitä lähempää oikeaa mittauskohtaa, sitä istuvammat housut saat. Mittauksesta ei kannata luistaa eikä mitata erinäisiä "väljyysmittoja". Mittoja ei myöskään kuulu ottaa esimerkiksi farkut päälle puettuna. Vartalon mitat kuuluu ottaa vartalolta alusvaatteet yllä, ilman väljyysvaroja.

MISTÄ KOHDASTA NAISTEN LANTIONYMPÄRYS MITATAAN? MITEN MITTAAN VYÖTÄRÖNYMPÄRYKSEN?

1. MIKÄ ON NAISEN LANTIONYMPÄRYKSEN MITTAAMISEN KANNALTA TÄRKEÄÄ?

Lantionympäryksellä tarkoitetaan alavartalon leveintä mittaa pakarat ja takapuoli mukaan lukien. Lantion levein ympärysmitta tarvitaan, jotta sovitettava tai mittatilauksena tilattava vaate nousee vartalollesi ylös asti. Vartalon mittaamisesta luistaminen, muutaman sentinkin verran, saattaa aiheuttaa huomattavia istuvuusongelmia, kuten sen, että farkut eivät nouse haarasaumasta ylös asti. Kun mitat on otettu oikein, vaatekin voi toimia oikein ja tuntua mukavalta jalassa.

Farkkujen tekninen toimivuus ja lantion eri levyiset mitat saadaan toteutettua vyötärökaitaleen, muotolaskosten, vetoketjun ja napin ansiosta. Puettaessa vetoketju ja nappi pidetään auki, jotta lantion levein kohta saadaan istutettua housuissa oikealle paikalleen, tämän jälkeen vetoketju ja nappi suljetaan, mikä kiristää vyötärön oikealle korkeudelle ja ns "sulkee" kapeampana kohtana housut etteivät ne pääse valahtamaan lantiosta alas. Vyötärö takaakin parhaiten sen, että farkut pysyvät jalassa.

miten-mittaan-naisen-vartalon-oikein-kun-ostan-netistä-farkkuja-alavartalon-mittausohjeet-mittatilaus-mittausohjeet-kuinka-mitata-lantion-ympärysmitta-vyötärö-vatsan-ympärysmitta-vyötärönympärys-vyötärön-korkeus-leveä-lantio-naisilla.

 

2. NAISEN VYÖTÄRÖNYMPÄRYKSEN MITTAAMINEN OIKEIN JA OIKEASTA KOHDASTA

"ONKO VYÖTÄRÖ VARTALON KAPEIN KOHTA?"

Vyötärönympärys onkin farkkuja ostaessa se kohta, johon nimensäkin mukaisesti farkkujen vyötärökaitale nousee. Farkkujen malli vaikuttaa sen vyötärökaitaleen korkeuteen, on korkea- ja matalavyötäröisiä farkkuja, joten vyötärön ympärystä mitatessa on erityisen tärkeää tarkastaa vyötärön korkeus. Vyötärön korkeus voidaan ilmoittaa summittaisesti, esimerkiksi "navan kohdilta", mutta tarkin mitta vyötärökaitaleen korkeudelle saadaan jos sen korkeus ilmoitetaan haarasaumasta ylöspäin. Napa on ihmisillä eri korkeuksilla. Vyötärön korkeus haarasaumasta tulee myös ilmoittaa erikseen edestä ja takaa, koska luonnollisesti haarasauman "koukku" tulee olla takana pidempi.

Katso alla olevasta kuvasta, miten farkkujen vyötärön korkeus tulisi määritellä. Epämääräiset sanat "korkeavyötäröiset farkut" eivät takaa ostajalle vyötärön korkeudesta vielä yhtään mitään. Haarasauman-korkeus -mittataulukon perusteella voit mitata tarkasti, kuinka ylös farkkujen vyötärö, esim M-koossa, juuri sinun vartalollasi nousee. Mittaa sitten vyötärön leveys tältä korkeudelta ja tarkista osuuko mitta kokotaulukon esimerkkimittoihin.

Naisen vyötärön mittaaminen ei ole siis yhtään sama asia kuin summittaisesti ilmoitettu "vatsan ympärysmitta". Vyötäröympäryksen mittaus onkin housuja ostettaessa yksi vaikeimmista, mutta samalla yksi ehdottomasti tärkeimmistä mitoista.

miten-lantio-vyötärö-kuuluu-naisen-vartalolta-mittailla-mittaus-naisen-vyötäröltä-vatsasta-navan-korkeudelta-ympärysmitta-housujen-oikeaa-kokoa-valitetta-tärkeä-mitta-mittaa-oikein-lantio-vyötärö-leveä-lantion-leveys.

 

LEVEÄ LANTIO JA KAPEA VYÖTÄRÖ? ONKO SINUN MAHDOTON LÖYTÄÄ FARKKUJA, KOSKA SINULLA ON NIIN HOIKKA VYÖTÄRÖ SUHTEESSA LEVEÄÄN LANTIONYMPÄRYKSEEN?

Tuttu tunne? Kapeavyötäröisillä on yleensä todella mahdotonta löytää sopivankokoisia farkkuja. Yleensä, kun farkut istuu lantiosta niin vyötärö on auttamatta liian iso. Lisäsimme farkkuihin vyötäröä napakoittavan kuminauhan, mikä mahdollistaa farkkujen istuvuuden useammalle eri vartalotyypille, myös kapeavyötäröisille.