TYYLI- JA PUKEUTUMISVINKKEJÄ KUN PUKEUDUT TILKKUFARKKUIHIN

Farkut, se jokapäiväinen ihmisen arkivaate. Farkku on kuitenkin materiaalina todella monipuolinen, mikä mahdollistaa todella monipuolisten asukokonaisuuksien ja farkkutyylien rakentamisen. Farkku on lisäksi todella ajaton, mikä tarkoitta, että sen muodikkuus ei vanhene. Farkut on aina muodissa.

Kokosimme tähän blogitekstiin ideoita ja tyyli- sekä pukeutumisvinkkejä, kuinka farkuista voi ottaa kaiken ilon irti, erityisesti kun pukeudut tilkkufarkkuihin.

MINKÄLAISIIN YLÄ- JA ALAOSIIN TILKKUFARKKUJA VOISI YHDISTÄÄ? TYYLIVINKIT ARKEEN JA JUHLAAN

FARKUT JA ARKITYYLI NAISILLE

Naisten farkkuarkeen ja erityisesti tilkkufarkkujen kanssa sopii kevyet väljät paitapuserot. Pehmeästi laskeutuva kangas näyttää kauniilta ja tuntuu mukavalta päällä. Viileämmillä ulkoilukeleillä paitapuseron kanssa voi kerrostaa pehmeitä villa- tai neuletakkeja. Pehmeät yläosat pehmentävät niin sanotusti farkun”kovuutta”. Varsinkin tummien tilkkufarkkujen kanssa sopii heleän pehmeät värit. Musta ja harmaa on yleisesti muutenkin helppo yhdistää melkein mihin väriin tahansa tai jatkaa yläosassakin musta-harmaata linjaa.

farkkukassi-farkkulaukku-pieni-ekologinen-kestokassi-kangaskassit-farkusta-verkkokauppa-piece-of-jeans-sininen-denim-puuvillakassi-vastuullinen.

Istuvuudeltaan mukavat kauluspaidan tyyliset puserot ovat hyvä vaihtoehto ja siksi ne sopivat siistiinkin arki"lookkiin". Paidan valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota myös kauluksiin. Vaaleansinisiin tilkkufarkkuihin sopii hyvin yhdistää vaaleat tai ihan valkoisetkin paitapuserot.

tummansiniset-secondhand-farkut-zerowaste-ekofarkut-käsityönä-kierrätysfarkusta-ekologiset-farmarit-farmarihousut-xl-isokokoiset-farkut-muotia-naisille-housut-slimfit-istuvat.

Tilkkufarkkujen ruudullista raamikuutta voi halutessaan korostaa, jos yläosan vaatteista löytyy esimerkiksi nelilömäiset taskut. Taskut nitovat asun kokonaisuudeksi. Myös pehmeälinjainen ja hyvin geometrinen kuosin omaava paita, voi olla hyvä tasapainotus tilkkufarkun ”ruudukkomaisuuteen”. Asusta tulee siten särmikäs, persoonallinen ja kiinnostava.

Arkilaukuksi töihin sopii isompi käsilaukku olalle tai pieni kangaskassi. Pikkulaukkua voi kuljettaa isomman farkkukassin sisällä, kun menee esimerkiksi lounaalle kesken työpäivän.

 

ARKINEN FARKKUTYYLI MIEHILLE

T-paita ja farkut ovat varma ja tuttu valinta miehille. Viileämmillä keleillä myös miehet voivat yhdistää farkut neuleisiin. Esimerkiksi muhkea palmikkotyylinen villaneuletakki yhdistettynä tummapesuisiin tilkkufarkkuihin. Muhkeat villapaidat ovat kylmään ulkoilusäähän mainio valinta.

miesten-poikien-slimfit-farkut-housut-uniikki-ekologinen-vastuullinen-kestävä-korjattava-muoti-farkut-pieceofjeans-verkkokauppa.

Yläosa voi olla myös esimerkiksi kauluspaita tai nahkatakki, jotka voi pukea myös halutessaan t-paidan päälle. Myös farkkuyläosa toimii tilkkufarkkujen parina erinomaisesti. Arkinen farkku ja tilkkujen luoma raamikkuus luovat katseita herättävän graafisen/monogrammisen asuparin.

Miesten_PieceOfJeans_farkut_mittatilaus_tummansiniset_ekologiset_kierrätysfarkku.

Tilkkutyylin voi myös kääntää yläosaan. Pukeudu perusfarkkuihin ja yhdistä siihen paloista koostettu tilkkufarkkutakki. Ylä- ja alaosien värien yhdistämisessä kannattaa suosia samansävyisiä yhdistelmiä. Yhdistä sinertävä alaosa sinertävään yläosaan, ei mustaan. Tilkkujen sävyvaihtelu tuo helpotusta yhdistettävään asuun, sillä tilkuista löytyy monia sävyjä ja yläosan riittää olla lähellä edes yhden tilkun sävyä niin ne muodostuvat keskenään pariksi. Samoin jos takissa on valkoista, voi farkutkin olla esimerkiksi valkoiset.

 sininen-farkkutakki-mittatilaus-miehille-ekologinen-takki-farkkukankaasta-vastuullinen-muoti-pala-farkkua-tilkkutäkkitakki-tilkkutakki-patchjacket.

 

FARKUT JA JUHLATYYLI NAISILLE

Naisilla mekko on juhlaan aina sopiva tyylivalinta, pikkulaukun kera. V-muotoinen pääntie tuo upeasti dekoltee alueen esiin. Perinteinen puketuja korostaa farkkua eikä yhdistä sitä niinkään muihin materiaaleihin. Varma ja toimiva valinta mutta mekonkin päälle voi kietaista esimerkiksi mustan jakkutakin tai liehuvan puuvillatakin.

farkkutunika-farkkumekko-sininen-tummansininen-ekomekko-mittatilauksena-v-aukolla-tunika-lyhythihainen-kiertoon-hukkamateriaalin-jätteen-hyödyntäminen-pieceofjeans.

 

Myös hameesta saa stailattua juhlavan kokonaisuuden yhdistämällä sen upeaan yläosaan. Hameen kanssa neulepaita joka toimii aina. Hame toimii myös jakun, koristeellisen juhlavan topin tai miksei jopa kauluspaidan kera, jolloin lookista tulee hiukan virallisempi.

hame-mittatilaus-kynähame-kellohame-iso-helmainen-hame-pitkällä-helmalla-juhlahame-ekologinen-kotimainen-kierrätys-materiaalit-uusiokäyttö-tilkkuhame-tilkkutäkki-patch-design.

Farkku on kankaana arkinen, joten ylipukeutumista ei tarvitse pelätä. Voit huoletta ja rohkeasti käyttää säihkyviä koruja ja kiiltäviä juhlakenkiä. Myös rohkeammat asuyhdistelmät toimivat juhlavan farkkutyylin luomiseksi.

sininen-farkkuhame-mittatilaus-mittojen-mukaan-kesähame-lyhythame-minihame-polvipituinen-puolihame-juhlahame-tilaustyönä-nettikauppa-netistä-muodikas-tilkkuhame-tilkkutäkki-palahame-ruudullinen-ruudukas-kuviollinen.

 

JUHLAVA FARKKUTYYLI MIEHILLE

Miehille juhlat tarkoittavat varsin usein pikkutakkia tai pukua. Myös farkun voi yhdistää juhlavaan yläosaan jos olet tyypiltäsi se, joille puvunhousut ahdistaa etkä tunne luontaiseksi itseäsi niissä. Valitse yläosaksi pikkutakki ja kauluspaita mutta alaosaksi sopii siistit mustat tai siniset farkut.

Miesten_PieceOfJeans_farkut_mittatilaus_tummansiniset_ekologiset_säästäävettä_tuhansialitroja_stylejeans_formen.

Asua ei ole tällöin liian virallinen, mutta smart casual, joka on esimerkiksi pikkujoulujen yleisimmistä pukukoodeista. Klassinen ja siisti pukeutuminen toimii aina. Asu saa olla yhtä aikaa siisti, persoonallinen ja epämuodollinen.

 Miesten_PieceOfJeans_farkut_mittatilaus_tummansiniset_ekologiset_säästäävettä_tuhansialitroja_stylejeans_formen.

FARKUSTA PUKEUTUMISTYYLIT JA VINKIT TEEMAN JA TYYLIN MUKAAN

ROCK-TYYLI

Tilkkufarkusta saa muunneltua rock-henkisen asun esimerkiksi pukeutumalla tilkkufarkku takkiin sekä tilkkufarkku housuihin. Tilkkufarkkutakin alle voi pukea värikkäämmänkin printtipaidan sekä asustamalla tilkkufarkkuja vyöllä.

musta-farkkutakki-mittatilaus-miehille-ekologinen-takki-farkkukankaasta-vastuullinen-muoti-pala-farkkua-tilkkutäkkitakki-tilkkutakki-patchjacket-designtakki.

Mustien tilkkufarkkujen kanssa voi yläosassa käyttää esimerkiksi väljää hupparia asusteita unohtamatta!

Tilkkufarkun kanssa varma valinta voi olla nahka tai nahkankaltaiset materiaalit. Nahkalle tyypillinen himmeä kiilto sopii yhteen mattaisen farkku kankaan kanssa. Laskeutuvat sekä pehmeät kankaat ei välttämättä ole rock henkiseen tyylin sopivimpia.

Väreistä tyylin sopivia voivat olla sekoitusvärit, purppura, ”palanut”oranssi tai turkoosi. Kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota värin himmeyteen. Usein haaleammat tai harmaammat värit puhuvat samaa kieltä mustan kanssa eivätkä siten hyppää silmille vaan täydentävät kokonaisuutta.

SPORTTINEN FARKKULOOK

Vaikka sporttisesta pukeutumisesta ei ensimmäisenä farkkukangas tulekaan mieleen sen ominaisuuksien vuoksi, niin se kuitenkin taipuu todella moneen erilaiseen pukeutumiseen ja siksi myös hyvin urheilullisen ilmeen voi rakentaa farkulla.

Rentoa sporttista pukeutumista korostaa väljyys vaatteissa. Vaatteiden ja farkkujen ei tarvitse puristaa, päinvastoin ne voivat "roikkua" ja niistä saa löytyä liikkumavaraa. Farkkucolleget toimivatkin niin arjessa kotona sohvalla kuin matkalla urheiluharrastuksiinkin kuin kevyellä kävelylenkilläkin. Asun voi yhdistää huppariin ja sporttiseen duffelbag -putkilaukkuun, joka farkkumateriaalin kestävyytensä ansiosta mahdollistaa isonkin määrän tavaraa pakattavakseen.

sininen-indigo-sininen-duffelbag-putkikassi-putkilaukku-putkenmallinen-laukku-kassi-urheilulaukku-farkkulaukku-farkkukassi-selkäreppu-reppuna-farkusta-verkkokauppa.

NAISELLINEN FARKKUTYYLI

Naisellinen tyyli ei tarvitse olla röyhelöhameita tai kukkakuoseja, jos ei se omalta tunnu. Naisellisuus voi löytyä harkittujen yksityiskohtienkin kautta. Naisellisuutta voi tuoda esiin kirkkailla tai hempeillä väreillä. Sinistä farkkua voi korostaa sen vastavärillä, oranssilla. Ruskettuneeseen ihoon sekä syvempiin ihon sävyihin sopii yleensä oranssin sävyt. Vaaleampaan siniseen farkkuun voi stailata vaaleampaa keltaista. Jos värit ovat sinulle vaatteissa liikaa, voit tuoda niitä esiin erilaisissa asusteissa kuten huiveissa.

piece-of-jeans-naisten-siniset-farkut-suomalaiset-ekologiset-vastuulliset-eettiset-kestävät-uniikit-farkkukassi-farkkulaukku.

Farkkujen lahkeiden malleista bootcut on ehdottomasti kaunis ja naisellinen valinta. Kesään sopii paljastaa siroja nilkkoja caprien kautta. Farkun kanssa sopii pehmeät ja hyvin laskeutuvat materiaalit, esim. silkki, jersey ja cashmir.

Lue lisää: Mistä tunnistaa leveälahkeiset bootcut-farkut?

 vastuulliset-ekologiset-kotimaiset-leveälahkeiset-levenevät-bootcut-farkut-naisille-isot-koot-korkea-vyötärö-uniikki-yksilö-kuviolliset-ruudulliset-patchworkdesign-patchwork-jeans-suomi.

 

RETROA PUKEUTUMISTA FARKUSTA

Yläosa on helppo pukea retro henkeen, tilkkufarkut jalassa ei alaosa jää liian pelkistetyksi. Tilkkufarkku on kiinnostava ja persoonallinen, joten se voi olla oiva vaihtoehto. Vintage tai second-hand puodeista voi olla hanakala löytää sopivia housuja. Onneksi tilkkufarkuista löytyy 70-luvun henkinen bootcut farkkumalli. Retroutta voi lisätä 70-luvun tyylisillä muotiasusteilla, kuten liivillä, kauluspaidalla tai vaikkapa baskerilla.

 musta-harmaat-bootcut-leveälahkeiset-rock-ysäri-kasari-trendifarkut-muotifarkut-muodikkaat-uniikki-upea-istuvat-farkut-housut-vastuulliset-vastuullisesti-housut.

KATUMUOTI FARKUISSA

Katumuoti eli street-fashion tuo rentoa letkeyttä, joka tyylinsä mukaisesti on näyttävää ja huomiota herättävää. Tilkkufarkut taipuukin katumuodin piirteisiin aivan täydellisesti.

Asuvalinnat yhdistetään räikeään kokonaisuuteen, joissa jokainen yksityiskohta on mietitty; meikki, kengät, päähine ja muut asusteet. Mustalla lookilla saa todella päräyttävän katumuodin kokonaisuuden.

relaxed-fit-jeans-loose-fit-pants-housut-musta-harmaat-rennot-löysät-lökärit-verkkokaupasta-farkku-olohousut-farkusta-sport-jeans.

LEIKKISÄ FARKKUTYYLI

Vaatteista ja pukeutumisesta pitää nauttia. Raikkaat kuosit ja värit sopivat ruudullisen tilkkufarkun kanssa. Tilkut ovatkin jo itsessään erisävyisiä ja kuosikin on itsessään todella leikkisästi rakennettu.

vaaleansiniset-patchworkjeans-tilkkufarkut-palafarkut-tilkkutäkki-designfarkut-muotifarkut-tilkku-ruudulliset-kuviolliset-suomalaiset-suomi-farkut-housut-slimfit-naisille.