MEDIASSA

Moona, 25, kyllästyi pikamuotiin ja ratkeaviin farkkuihin – nyt hänellä on palkittu yritys, joka taistelee kangasjätettä vastaan. Tamperelaisen Moona Kansasen Piece of Jeans on herättänyt sijoittajien huomion. Kansanen ei koskaan tähdännyt yrittäjäksi, mutta haluaa olla ympäristövaikuttaja.

Vuonna 2019 osallistuin yrittäjyyskilpailuun, jonka Tekniikan Akateemiset sekä Ekonomit järjestivät yhteisvoimin. Kilpailu oli suunnattu nuorille yrittäjyydestä ja omasta liikeideasta haaveileville. Kilpailuun osallistuttiin alkukarsintavideolla, joista viisi pääsi finaaliin. Finaali järjestettiin Leijonan luola -tyylisesti viiden minuutin pitchaus-puheenvuoroilla yrittäjäguruista koostetun tuomariston edessä.
Vuoden 2019 Unikorni-kilpailuun osallistuminen ei ollut minulle itsestäänselvyys. Kilpailun mainoksen nähtyäni ensimmäinen ajatus oli, että en uskalla osallistua. Toinen puoli minussa hoki, että osallistumisessa ei ole mitään menetettävää. Niinpä lähetin videon alkukarsintaan. En ollut uskoa lukemaani, kun pääsin jatkoon.

Yrittäjät.io on Suomen suurin virtuaalinen yrittäjille avoin yhteisö, johon kuuluu jo yli 22 000 yrittäjää. Yrittäjät.io avasivat bloginsa Piece Of Jeans:lle ja blogista löytyykin juttu yrittäjyyskilpailun voitosta.

Kilpailusta minulla on lämpimät muistot, vaikka se erittäin jännittävä ja stressaava tilanne olikin. Todella uusi ja jännittävä mutta reissu osoittautui todella kokemusrikkaaksi ja on vahvistanut minua ihmisenä, yrittäjänä ja yrityksen johtajana.

Luonnollisesti..kilpailuvoitto toi paljon mediahuomiota. TEK ja Ekonomit olivat järjestäjinä, joten heidän kanavistaan löytyi eniten juttua. Pääsin haastateltavaksi, mikä oli minulle aivan uutta. Ihan hyvinhän se loppujen lopuksi sujui, haastateltavana olo ja lavalla kilpailuidean pitchaus. "Aika hurjaa, että pystyin siihen. Mutta todellakin kannatti!"