KIERRÄTYSTÄ JA EKOILUA

Ekologiset farkut, mitä ne on? Mikä tekee farkuista ekologiset? Farkkujen ekologisuus perustuu paljolti farkkujen valmistustapaan ja farkkujen pääraaka-aineen, puuvillan, valmistukseen. Ekologiset farkut löydät Piece Of Jeans -verkkokaupan valikoimasta. Yksi perusarvomme ja asiakaslupauksemme on olla ekologinen farkkubrändi. Ekologiseksi farkut tekee se, että farkkujen materiaali on uusiokäytettyä, jo valmistettua ja poistoon tekstiilijätteeksi joutuvia farkkuja.

Netti on täynnä tekstejä ja keskusteluja aiheesta, onko ekologisempaa valita kangaskassi, kestokassi, paperikassi vai kenties muovipussi. Kuitenkin useimmissa tapauksissa verrataan kierrätysmateriaaleista valmistettua muovipussia sekä uusiomateriaaleista valmistettua kangaskassia.Kauppakassivalintoja miettiessä kannattaa miettiä ainakin seuraavia asioita...
Tiedätkö, minkälainen kassi on paras ruokaostoksille ympäristön näkökulmasta? Mitkä asiat tekevät laukusta ekologisen? Paperipussi, muovipussi sekä kestävät netistä ostettavat kangaskassit vertailussa. Minkälainen kangaskassi on paras vaihtoehto ja miksi. Vastuullisesti ja eettisesti kestävistä materiaaleista valmistetut kangaskassit kestävät vuosia ja säästävät luontoa sekä lompakkoa. Kassin voi valmistaa myös vanhoista farkuista.

Oletko huolissasi ilmastonmuutoksesta tai siitä, miltä maailma näyttää esimerkiksi 20 vuoden päästä? - Rehellisesti, minä olen. Pikamuoti lisää kulutusta, vaatteiden huollon laiminlyöntiä ja roskiin päätyvien vaatteiden määrää. Halvat vaatteet kuormittavat ihmisiä, ympäristöä ja lopulta se vie rahasi. Oletko miettinyt, monetko halpamuodin farkut voisit jättää ostamatta investoimalla yksiin kestäviin ja eettisesti valmistettuihin farkkuihin? Faktaa farkkujen valmistuksesta. Lue lisää.

Maailma roskaantuu, saastuu ja ilmastonmuutos kiihtyy. Joka vuosi tekstiilejä heitetään roskiin noin 460 miljardin dollarin arvosta. Toisin sanoen joka sekunti maailmassa kipataan yksi kuorma-autollinen tekstiilijätettä kaatopaikalle. Tiesitkö, että vaatteiden käyttöiän pidentäminen vain yhdeksällä kuukaudella vähentäisi hiili- ja vesijalanjälkeä sekä jätteiden määrää jopa 20-30%. Meidän vain on siirryttävä kestävämpiin tuotteisiin, kierrättämisen lisäämiseen sekä valmistusmenetelmien uudistamiseen. Lue ja tue ekologisia vaatevalintoja.
Farkkujen valmistus halpamaissa on yksi puuvillan viljelyn suurimmista käyttökohteista. Puuvillapelto vaatii paljon vettä ja huolenpitoa erilaisten torjunta-aineiden ja kemikaalien muodossa, mikä tekee siitä yhden eniten vettä kuluttavan ja maapalloa eniten saastuttavan teollisuuden alan. Valitettavasti tarina ei kuitenkaan pääty tähän...