FARKKUMUOTI

Miksi puhutaan bootcut-farkuista? Mitä bootcut farkut ovat ja mistä piirteistä leveälahkeiset bootcut farkut tunnistaa? Bootcut-farkut ovat historiassa olleet niin naisten kuin miestenkin farkkumalli. Leveälahkeiset bootcut-farkut ovat vaatekaapin ja farkkutyylien klassikko.

Farkun nimestä ja denim-kankaan alkuperästä ja historiasta ei olla täysin varmoja. Osa tutkijoista uskoo siihen, että deminiä kudottiin ensimmäisenä Nimesissä, Ranskassa. Ajatellaan, että demin-kankaan nimi olisi lyhennys sanoista ”de Nimes” eli ”Nimesistä”.

Mistä tulee suomenkielinen nimitys farkku? Mitä on denim ja mistä sen sininen väri on peräisin?

Vaatteiden pesulapussa on usein made in -merkintä. Made in -merkintä ei ole pakollinen, mutta moni brändi ja vaatteen valmistuttaja sen vaatteeseensa lisää. Mutta mitä tuo valmistusmaata kuvaava merkintä todellisuudessa kertoo, vai kertooko se todellisuudessa yhtään mitään?
Miten valita eettisiä eli eettisesti valmistettuja vaatteita, farkkuja ja muotia? Ohjeet eettisiin vaatevalintoihin: Selvitä miten ja missä vaate on valmistettu ja mistä materiaalista. Onko jotkin materiaalit ekologisempia kuin toiset?